18. juni 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18-årig dømt for voldtægt og røveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årig dømt for voldtægt og røveri
Frederikssund - 07. februar 2019 kl. 05:03
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 18-årig mand fra Slangerup blev onsdag idømt to år og ni måneders fængsel ved Retten i Hillerød for røveri, en ubetalt taxatur og en voldtægt af en 16-årig pige, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: 18-årig mand anker dom for voldtægt

I november måned sidste år mødtes den 16-årige og en veninde med den 18-årige og hans ven på Ølstykke Station. De tog hjem til den 18-årige i Slangerup for at drikke sig fulde, mens de spillede et drukspil og talte om sex.

I følge den 18-årige ville den 16-årige pige gerne have sex med ham. Først ville han ikke, men senere udviklede det sig, og de to endte med at have samleje. Men på et tidspunkt ville pigen ikke mere, og hun sagde derfor stop, fremgik det af anklageskriftet. I retten forklarede manden, at han hverken huskede noget om voldtægt eller samleje.

- Jeg kan huske, at jeg sad sammen med min ven og to piger ved mit spisebord og spillede drukspil. Og så kan jeg huske, jeg vågner, fordi jeg får peberspray. Jeg husker en smerte, jeg aldrig har oplevet før, mine øjne brænder og jeg skriger. Det næste er, at jeg vågner i arresten og beder om en kop kaffe, fortalte han.

Anmeldt af veninden
Pigen afgav forklaring for lukkede døre, hvorfor avisen ikke kan referere hendes udsagn. Veninden, der også vidnede i sagen, bemærkede ikke samlejet, fordi hun selv havde sex med vennen et andet sted i huset. Da hun kom ind i stuen igen, var den 16-årige der ikke og den 18-årige lå i sengen og sov. Hun fandt veninden ude på en havetrappe og snakkede med hende om episoden.

- Hun forklarede mig, at det var rart, indtil det ikke var rart mere og hun sagde stop, men han fortsatte, fortalte veninden i retten og uddybede, at hun derfor anmeldte sagen til politiet.

Truede sig til sportstøj
I retten erkendte den 18-årige delvist, at han i marts måned 2018 havde tilranet sig to par joggingbukser og en trøje fra Sportmaster i Sillebroen i Frederikssund. I anklageskriftet fremgik det, at manden, der dengang var 17 år, havde haft sin ene hånd i lommen og truet med en pistol.

Han forklarede, at han havde fået lagt tøjet til side nogle dage før, og da han på dagen kom forbi Frederikssund, så han sit snit til at stjæle tøjet.

- Jeg var rimelig stiv, og jeg så muligheden og gav det mit bedste skuespil for at virke truende. Men jeg truede ikke og jeg nævnte intet om en pistol, sagde manden.

Ekspedienten, der var indkaldt som vidne, forklarede, at manden ordret havde nævnt et våben.

- Han bad mig hente posen med tøj, og da jeg kom ud, stod han henne i et hjørne, hvorfor jeg gik hen til ham. Så sagde han, »du skal ikke være nervøs, men jeg har en pistol, smid posen op over tyverialarmen«. Det ville jeg ikke være med til, så jeg gav ham posen, rakte hænderne ud til siden og gik, sagde han.

Domsmandsretten nævnte ikke noget om en pistol i domsafsigelsen, men vurderede, at det, at manden havde virket truende overfor ekspedienten, var nok til at dømme for røveri.

Kunne ikke betale taxatur
Den 18-årige blev også dømt for, sammen med vennen fra før, at være stukket af fra en taxatur fra Sjælør Station til sit hjem i Slangerup i oktober sidste år.

- Jeg troede, vi havde nok penge. Jeg gav jo også min rigtige adresse. Jeg ved ikke, hvorfor jeg løb, det gjorde jeg vel, fordi han begyndte at løbe, forklarede manden, der erklærede sig skyldig.

Domsmandsretten tilkendegav, at voldtægten og røveriet til sammen skulle koste manden to år og ni måneders fængsel. De lagde dog vægt på mandens alder og omstændighederne ved voldtægten, hvorfor kun seks måneder blev gjort ubetinget, og resten skal således ikke afsones, hvis han holder sig på den rette side af loven.

Manden skulle ligeledes betale sagens omkostninger og 40.000 kroner i erstatning til voldtægtsofferet.

Han har nu 14 dage til at beslutte, om han vil anke sagen til Østre Landsret.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede