25. august 2019
Over 120 spejdere i optog med lastvogn med musik og Lille Per og hans familie i hestevogn fra Ræven Skibby Trop og Floks hus til Skibby Kino lørdag formiddag. Foto: Emil Kuhlmann
gallery icon

Se billedserie

Over 120 spejdere i optog med lastvogn med musik og Lille Per og hans familie i hestevogn fra Ræven Skibby Trop og Floks hus til Skibby Kino lørdag formiddag. Foto: Emil Kuhlmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 120 spejdere til Far til 4 og Ulveungerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

120 spejdere til Far til 4 og Ulveungerne
Frederikssund - 10. december 2018 kl. 15:02
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spejderlivet leves sædvanligvis udendørs og helst i naturen. Men i lørdags trak over 120 grønne og blå spejdere fra spejdergrupperne 1.Frederikssund Gruppe, Falkenberg gruppe - De grønne pigespejdere i Frederikssund, Jægerfolket KFUM - De Grønne Spejdere i Jægerspris, KFUM Fjordbyens Sønner, #Walburris KFUM i Ejby og Ræven Skibby Trop og Flok indenfor i varmen for at se »Far til Fire og Ulveungerne« i Skibby Kino.

I år er det 100 år siden, at spejderbevægelsen tog begrebet »ulveunger« i brug, det vil sige spejdere i 8-9 års alderen, som man i dag kalder for minier. For at markere jubilæet inviterede Det Danske Spejderkorps' Ræven Skibby Trop og Flok nærliggende spejdergrupper til at komme og se film, nemlig »Far til Fire og Ulveungerne« fra 1958.

De mange spejdere mødtes klokken 9.30 ved Ræven Skibby Trop og Floks spejderhytte på Damgårdsvej 15 i Skibby for at gå i samlet flok til Skibby Kino på Hovedgaden 33 iført spejderuniformer og med faner og orkestermusik i optog. Det vil sige, på den orange lastvogn, som kørte med i optoget, var der ikke et 30 mands tambourorkester i teltet på ladet, nej det var såmænd bare en iPad. Med i optoget var også en hestevogn med Lille-Per og hans familie, der vinkede til forbipasserende.

I biografen fik alle spejdere udleveret slikpose, popcorn og juice, og det blev en ekstraordinær fornøjelse at opleve »Lille Per og ulveungerne ordne de grimme karle på bedste spejder vis« på det store lærred, mens mobiltelefonerne var slukkede, fortæller Brian Petersen, gruppeleder hos Ræven Skibby Trop og Flok.

- Normalt må man ikke sige noget i biografen. Men her blev der hujet og trampet, når spejdere kom marcherende, og når der blev fløjtet, gav vi ledere et fløjt med i salen. Vi kunne se på nogle af de yngste biografgængere, at hold da op, det her var noget ekstraordinært, siger Brian Petersen, som mener, at det var en overraskelse for spejderne, at det var den gamle udgave af filmen, som han glæder sig over, at Nordisk Film havde udlånt kvit og frit til formålet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede