21. februar 2019
Her ses Mikkel Kirk Laursen, mens han takker for sit legat. Til højre for ham ses Mads Engblom, næstformand i fugleskydningsselskabet Hans Gammel Toft og majestæt Thomas Olesen. Foto: Casper Suk Thorlacius
Her ses Mikkel Kirk Laursen, mens han takker for sit legat. Til højre for ham ses Mads Engblom, næstformand i fugleskydningsselskabet Hans Gammel Toft og majestæt Thomas Olesen. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.000 kroner luner hos legatmodtagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 kroner luner hos legatmodtagere
Frederikssund - 17. august 2018 kl. 15:04
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag står der usædvanligt mange penge på 24-årige Mads Engbloms og 30-årige Mikkel Kirk Laursens respektive bankkonto.

Fredag fik de nemlig overrakt hver sit legat fra Frederikssund Borger- og Fugleskydningsselskab ved selskabets årlige fugleskydning på Restaurant Kalvø i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hver af de to studerende modtog 10.000 kroner, som for begges vedkommende falder på et tørt sted.

24-årige Mads Engblom, der læser byggeteknologi på DTU, har to gange tidligere modtaget legater fra selskabet, så han ved, hvilken forskel de ekstra penge på kontoen gør i hverdagen.

- Legaterne har hjulpet mig, så jeg har kunne købe alle de nødvendige bøger. Desuden giver legaterne lidt luft, så der er mulighed for at deltage i nogle af de sociale arrangementer, som også foregår, så muligheden for at søge disse legater synes jeg er helt fantastisk, og de hjælper virkelig, siger Mads Engblom.

Mikkel Kirk Laursen modtog for første gang legatet fra selskabet. Han er uddannet mekaniker, men er gået i gang med at uddanne sig til maskinmester.

Det betyder, at han, der er gift og er far til tre børn, nu skal leve af en SU, så de 10.000 kroner var meget kærkomne.

- Det betyder rigtig meget. Det er et stort spring at tage at gå fra en rigtig løn til en SU. Der er mange bøger, jeg skal købe, og samtidig skal jeg også have det til at hænge sammen i familien, så 10.000 kroner er rigtig mange penge for mig, siger han.

Og at se og høre, at legaterne har sin berettigelse vækker da også glæde i fugleskydningsselskabet.

- Det er dejligt, at vi kan hjælpe nogle unge studerende godt på vej. Det er en stor tilfredsstillelse. Vi har altid delt legater ud, og det fortsætter vi også med, når vi alligevel har pengene til det, siger formand for selskabet, Niels Martin Viuff.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk