14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykiatri til unge er en mangelvare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykiatri til unge er en mangelvare
Frederikssund KV17 - 29. september 2017 kl. 15:51
Af Casper Harild-Ankersen (S), kandidat til Frederikssund Byråd, DSU Frederikssund-Egedal:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederikssund Kommune skal være forkæmper for psykiatri til unge mennesker!

55 procent af gymnasieeleverne ligger i toppen af stressskalaen. Det viser en forskningsrapport fra Aarhus Universitet. Det betyder, at gymnasieelever tilhører den femtedel af befolkningen, der er mest stressede.

Jeg mener, at det er præstationskulturen, som er opstået af karakterræset, som gennemsyrer uddannelsessystemet. Siger karaktererne overhovedet noget om, hvilke kompetencer et ungt menneske har?

Konsekvenserne er, at flere unge ender med at få stress og angst, som kan danne ar på sindet resten af livet. Det er en meget bekymrende tendens, vi skal forsøge at stoppe.

I flere kommuner rundt omkring i landet, har man indført gratis psykologhjælp til alle unge under 25 år. Dette gælder blandt andet store kommuner fra København, Aarhus og Odense, men også i mindre kommuner rundt omkring i landet har kommunalbestyrelser indført initiativet. Gratis psykologhjælp til unge i kommunen er en fremtidig investering, og ifølge Danske Regioner er det tilmed en god forretning. For hver krone vi investerer i unges mentale helbred, får samfundet fem kroner igen.

Jeg håber, vi kan samle hele Frederikssund byråd bag målet om at forbedre unges mentale helbred. Vores unge fortjener en sund fremtid - også i hovedet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk