25. oktober 2021
Hans Andersen (V) og Mads Bondo Dydensborg (R) er med i hvert sit valgforbund, der begge har fået gavn af det i form af et mandat. Foto: Maj-Britt Holm
Hans Andersen (V) og Mads Bondo Dydensborg (R) er med i hvert sit valgforbund, der begge har fået gavn af det i form af et mandat. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Effektive valgforbund giver mandater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Effektive valgforbund giver mandater
Opdateret 22. november 2017 kl. 14:26
Frederikssund kommunalvalg - 22. november 2017 kl. 01:26
Af René Larsen

Det Radikale Venstre fik 715 stemmer og er tilbage i Frederikssund Byråd med et enkelt mandat, mens Tom Lysgaard og Borgernes Liste ikke kom ind med sine 712 stemmer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Frivillig blev vild med valg

Det var dog ikke de tre stemmer, der gjorde udslaget mellem de to partier.

Det var derimod det tekniske valgforbund mellem De Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance, der sikrede mandatet.

Der skulle ved tirsdagens valg i Frederikssund 1014 stemmer til at sikre et mandat, og med tilsammen 2433 stemmer kunne valgforbundet mellem de tre borgerlige partier samle to mandater.

Også på venstrefløjen fik partierne fuldt udbytte af deres valgforbund. Enhedslisten, Alternativet og SF gik til valg sammen. Ved at lægge stemmerne i en fælles pulje lykkedes det af sikre et mandat til såvel Enhedslisten som SF.

Også på venstrefløjen fik partierne fuldt udbytte af deres valgforbund. Enhedslisten, Alternativet og SF gik til valg sammen. Ingen af de tre partier ville være kommet ind, hvis de var stillet op hver for sig. Men ved at lægge stemmerne i en fælles pulje lykkedes det af sikre en mandat til såvel Enhedslisten som SF.

arrow Venstreborgmester får fire år mere
22. november 2017 kl. 05:23 Opdateret: kl. 05:35
arrow 19-årig kandidat klarede den ikke, men vender tilbage
22. november 2017 kl. 03:19 Opdateret: kl. 11:44
arrow Her er de 23 nye byrådsmedlemmer
22. november 2017 kl. 02:46 Opdateret: kl. 02:47
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?