30. juli 2021
I Dronningens private have kan gæster i juli måned opleve Årstidshaven, der blev indviet for fem år siden. Foto: Allan Nørregaard
I Dronningens private have kan gæster i juli måned opleve Årstidshaven, der blev indviet for fem år siden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vingesus over havemode - tæt på Dronningens have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vingesus over havemode - tæt på Dronningens have
Fredensborg - 17. juni 2021 kl. 19:51

Denne sommer er der igen en enestående mulighed for at komme tæt på de private haveanlæg ved Fredensborg Slot, hvor Dronning Margrethe opholder sig det meste af sommerhalvåret.

I år er også selve slottet åben for rundvisninger. Den Reserverede Have og slotshaven er et af de fineste barokanlæg i Danmark, anlagt. i 1700-tallet.

Barokstilen blev i 1800-tallet afløst af en mere romantisk stil, hvor de stramme former og symmetrien blev opbrudt og erstattet af bløde linjer og fritvoksende træer. Nu er centrale dele af barokhaven genskabt i den åbne slotshave, imens Den Reserverede Have er mere frit anlagt med staudebede, rododendronbede og sjældne træer og planter. Dermed viser den Reserverede Have moden helt op til vores tid.

I perioden fra mandag den 28. juni til og med søndag den 1. august er der guidede rundvisninger på Fredensborg Slot samt i Slotshaven og Orangeriet, Den Reserverede Have samt Urtehaven.

Grupperundvisninger for større, samlede grupper, sker mellem 10.00 - 11.00. Øvrige omvisninger sker mellem 11.00 - 15.00, og omvisningen består af 45 minutter på slottet efterfulgt af 45 minutter i slotshaven inklusiv Den Reserverede Have, Urtehaven og Orangeri. Der går et nyt hold hvert kvarter. Pris for en gruppe er 2500 kroner. Ved de øvrige omvisninger skal voksne betale 100 kroner og børn mellem seks og 17 år skal betale 50 kroner. Børn under seks år er gratis.

De guidede ture gennemføres kun med personer, der har gyldigt coronapas og mundbind.

Samtidig er de offentlige del af slotshaven åben i samme periode. Der vil være adgang hver dag fra klokken 9.00 - 17.00.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?