13. juni 2021
Autohuset Fredensborg fik mandag aften en ny tilladelse for ét år, men det skete først efter en heftig debat om gentagne overtrædelser og med varslet om skærpet tilsyn. Foto: Allan Nørregaard
Autohuset Fredensborg fik mandag aften en ny tilladelse for ét år, men det skete først efter en heftig debat om gentagne overtrædelser og med varslet om skærpet tilsyn. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tredje gang var tæt på at koste bilforhandler dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tredje gang var tæt på at koste bilforhandler dyrt
Opdateret 03. februar 2019 kl. 22:02
Fredensborg - 03. februar 2019 kl. 18:59
Af Steffen Slot

I den gamle børneleg »Bro, bro brille« lader man folk slippe igennem to gange, men 3. gang griber man fat og putter en person i den sorte gryde.

arrow Læs også: Bilsalg ved landevej lukker efter lovbrud

Sådan var det også tæt på at gå for Autohuset Fredensborg, hvor et lille flertal Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i første runde fandt gryden frem og nægtede at give en ny 1-årig landzonetilladelse til værkstedet og bilsalget, fordi ejeren havde overtrådt sin tilladelse. Han havde stillet omtrent dobbelt så mange biler frem til udstilling, som han havde tilladelse til.

Sagen blev begæret i byrådet af Ergin Øzer (S), der mente, at ejeren skulle have en ekstra chance. Det endte med, at byrådet gav tilladelsen - dog med løfter om, at fremover vil tilsynet blive skærpet. I byrådssalen var der imidlertid flere meldinger om antallet af tilsynsbesøg siden Autohuset Fredensborgs opstart i 2016. Den første landzonetilladelse til begrænset udstilling og bilsalg blev givet i november 2016. Efter et halvt år opstod det første problem.

»På baggrund af henvendelser til administrationen om manglende overholdelse af vilkårene i tilladelsen foretog administrationen tilsyn den 2. maj. 2017. Her blev vilkårene præciseret over for ejer af Autohuset Fredensborg. Samtidig blev der orienteret om proceduren for håndhævelse ved manglende overholdelse af landzonetilladelser«, skriver Fredensborg Kommune i en mail til Frederiksborg Amts Avis, der har stillet spørgsmål antallet af tilsynsbesøg og advarsler.

Et par uger senere fik ejeren af Autohuset Fredensborg et referat, hvor vilkårene igen blev indskærpet over for ejeren. For et år siden fik ejeren fornyet landzonetilladelsen, og det skete med en bemærkning om, at der i perioden ville blive holdt øje med, om vilkårene blev overholdt.

»I perioden august til oktober 2018 har kommunen ved forbi kørsel i forbindelse med andre tilsyn observeret antallet af parkerede/udstillede biler mv.«, forklarer Fredensborg Kommune.

Sensommeren var en travl periode for Autohuset Fredensborg og der stod dobbelt så mange biler som tilladt, og det konstaterede kommunen på et officielt tilsynsbesøg den 25. oktober. Ejeren blev orienteret om, at vilkårene i tilladelsen ikke var overholdt, og at overtrædelsen ville indgå i sagen, når politikerne skulle beslutte, om tilladelsen skulle fornys.

I oplægget til politikerne vurderede forvaltningen, at der kunne gives tilladelse til en ny 1-årig tilladelse, men mange politikere var ved at miste tålmodigheden, for indtil Plan-, Miljø- og Klimaudvalgets første afslag, stod der stadig mange biler på adressen. Og det gav 40-45 minutters debat på byrådsmødet. Ejeren har nu lovet at finde en anden adresse, hvor de brugte biler kan udstilles lovligt.

Fakta:
Sagen om Autohuset i Fredensborg handler om den faktuelle overholdelse af vilkårene i en landzonetilladelse til at drive værksted og bilsalg på Kongevejen 86 uden for Fredensborg.

I den nye landzonetilladelse står der, at der må være 5-6 brugte biler, der skal repareres, og 5-6 biler, der er til salg.

En stor del af sagen handler også om æstetik, eftersom det nuværende Autohuset Fredensborg fremstår væsentlig pænere end den tidligere forretning, Fredensborg Skov & Have.

I sådanne sager har politikerne desuden en mulighed for at gribe ind og diskutere erhvervspolitik. Det gør sig også gældende i en anden sag, som byrådsmedlemmet Ergin Øzer (S) har rejst om et Crossfit-center på Bakkegårdsvej i Humlebæk.

arrow Dit indblik: Sådan var heftig debat om bilsalg langs landevej
29. januar 2019 kl. 05:47 Opdateret: kl. 21:21
arrow Sådan endte omdiskuteret sag om 10-12 biler
29. januar 2019 kl. 05:47 Opdateret: kl. 21:27
Hvor langt tror du Danmark når ved EM