31. marts 2020
Her ses opslaget fra faderen til en 15-årig pige, der blev væltet omkuld af en maskeret mand nær Kokkedal Station. Opslaget på Facebook, der indeholder et signalement af gerningsmanden, blevet delt over 14.000 gange. Først en uge senere efterlyste Nordsjællands Politi vidner til overfaldet.
Her ses opslaget fra faderen til en 15-årig pige, der blev væltet omkuld af en maskeret mand nær Kokkedal Station. Opslaget på Facebook, der indeholder et signalement af gerningsmanden, blevet delt over 14.000 gange. Først en uge senere efterlyste Nordsjællands Politi vidner til overfaldet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tavshed kan koste politi tillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tavshed kan koste politi tillid
Fredensborg - 10. november 2018 kl. 04:20
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et tavst politi har ladet borgerne kortlægge ugens kriminalhistorier i Nivå og Kokkedal. Lavt informationsniveau kan koste tillid, advarer kommunikationsekspert. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: DF undrer sig over politiets informationer

En skoleleder og en far til et 15-årigt voldsoffer har været borgernes primære kilde til de kriminalhistorier, der har optaget borgerne i Kokkedal og Nivå de seneste to uger.

Nordsjællands Politi har i udgangspunktet slet ikke fortalt om trusler mod tre 2. klasses-elever og en mystisk mand, der er mistænkt for fem tilfælde af chikane og vold mod 14-15-årige piger. Kun én ud af syv sager er omtalt på politiets offentlige elektroniske døgnrapport, og politiet har ikke aktivt informeret pressen om sagerne på de daglige telefonmøder. En mand, der blev slået bevidstløs 20 meter fra en travl Netto, var heller ikke en sag, politiet fortalte om, før pressen begyndte at spørge til sagen.

Hvis politiet holder et lavt informationsniveau, ligger der en risiko for, at borgerne mister tillid til politiet og at borgerne samler sig om heksejagter på uskyldige, vurderer Karsten Pedersen, lektor i offentlig kommunikation, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitetscenter.

- Politiet må være interesseret i at tage toppen af den sladder, der vil opstå, når der sker noget. Det er også i politiets interesse, at politiet signalerer, at det ved, hvad der foregår. Ellers kan politiet miste troværdighed, fordi borgerne ikke ved, at politiet arbejder på en sag, vurderer Karsten Pedersen.

Politidirektør Jens Christian Bülow, Nordsjællands Politi, forklarer, at politiet nogle dage har en døgnrapport på 143 sider. Derfor er politiet nødt til at vælge ud i de sager, som offentligheden får kendskab til. Han afviser, at der er grundlag for kritik.

- Jeg har ikke grundlag for at sige, at vi skulle have gjort det anderledes. Vi har forholdt os til alle sagerne og også kommunikeret om dem. Det er sager, som politiet har reageret på, blandt andet ved at være i Kokkedal med vores mobile politistation, siger Jens Christian Bülow.

arrow Politikredsen, der kan ende som hemmeligt politi
10. november 2018 kl. 04:51 Opdateret: kl. 15:28