17. januar 2021
Skovgården i Humlebæk har en afdeling med plejeboliger, der ligger adskilt fra rehabiliteringsdelen. Nu rømmes størstedelen af rehabiliteringsdelen, fordi en stor del af personalet er ramt af Covid-19. Foto: Allan Nørregaard
Skovgården i Humlebæk har en afdeling med plejeboliger, der ligger adskilt fra rehabiliteringsdelen. Nu rømmes størstedelen af rehabiliteringsdelen, fordi en stor del af personalet er ramt af Covid-19. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort udbrud: Nybygget center må sende borgere hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort udbrud: Nybygget center må sende borgere hjem

Personalet på det nybyggede pleje- og rehabiliteringscenter Skovgården i Humlebæk er så hårdt ramt af Corona, at borgere i rehabiliteringsdelen sendes hjem før tid. Vi skal nok løfte opgaven, men det er den situation, vi frygtede i vores mareridt, siger udvalgsformand Hans Nissen (S).

Fredensborg - 13. januar 2021 kl. 09:20
Af Steffen Slot

Omkring 6-7 borgere, der er udskrevet fra sygehus og ligger i rehabiliteringsafsnittet på Skovgården i Humlebæk, bliver sendt hjem før tid.

De bliver enten kørt ud i eget hjem for derefter at få hjælp fra hjemmeplejen eller de bliver kørt til ledige plejeboliger, der ligger i tilknytning til kommunens andre plejecentre.

Tilbage på afsnittet er seks borgere, der har brug for så meget pleje, at de bliver på rehabiliteringsdelen. Personale udefra sikrer den nødvendige pleje.

15 medarbejdere på rehabiliteringsafsnittet er smittede med Covid-19 og seks borgere er ramt af smitten.

arrow Læs også: 51-årig lå til genoptræning: Ved nytårstiden kom smitten
To adskilte afdelinger

Fraflytningen er en nødvendig beslutning efter, at rehabiliteringsdelen på det nybyggede Skovgården i Humlebæk er ramt af Covid-19.

Indtil videre er det lykkes at undgå, at Covid-19 har bredt sig til den del af plejecentret, der er egentlige plejeboliger.

- De to afdelinger er adskilt, og vi håber at kunne undgå, at smitten også rammer plejeboligerne. Det største problem er, at det er personalet, der er smittet, og så bliver det svært at løfte plejeopgaverne. Tallene ændrer sig hele tiden - jeg har tidligere fået tal på, at vi kun havde tre medarbejdere på rehabiliteringsdelen, der ikke var smittet, siger Hans Nissen, formand for Social- og Seniorudvalget.

Det skal nok lykkes

Han betegner situationen som et mareridt, men fastslår også, at borgerne kan være rolige - kommunen skal nok løse opgaven.

- For borgerne er det slemt, når de bliver smittede, men den altoverskyggende udfordring er, at opgaven bliver hård for os, når plejepersonalet også er smittet. Vi er nødt til at have plejepersonale for at sikre, at borgerne kan få den pleje, de har behov for, understreger han.

Planen er nu, at rehabiliteringsdelen drosler ned for alle de borgere, der eksempelvis er til genoptræning efter et hospitalsophold eller er indlagt til aflastning.

Tidligst om en uge overvejer Skovgården, om der igen skal tages borgere ind på rehabiliteringsafdelingen.

Naturligvis prøver alle involverede at gøre alt for at sikre, at smitten ikke kommer med ud i hjemmeplejen og rammer social- og sundhedsassistenterne og sygeplejerskerne derude, understreger Hans Nissen.

Uvis årsag til smitten

Det er uvist, hvordan smitten har ramt så hårdt på rehabiliteringsafdelingen på Skovgården. Øresundshjemmet i Humlebæk og Lystholm i Fredensborg er også ramt af Covid-19, men her har udbruddene været langt mindre.

Fredensborg Kommune ved endnu ikke, om det er den nye, engelske mutation, der har ramt Skovgården.

Artiklen er opdateret med mere præcise tal for, hvordan Skovgårdens rehabilteringsafsnit lukker ned. Der er ikke tale om en hel nedlukning, men en neddrosling, hvor 6-7 af rehabiliteringsafsnittets 12 borgere sendes hjem, oplyser Hans Bækvang, centerchef for Ældre og Omsorg.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?