18. oktober 2019
Det vil være muligt både at skyde med bue og pil og geværer.
gallery icon

Se billedserie

Det vil være muligt både at skyde med bue og pil og geværer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor fest i mosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor fest i mosen
Fredensborg - 08. juni 2019 kl. 17:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I nogle timer bliver Langstrup Mose omdannet til et åbent-hus-arrangement, når der er Oplevelsesdag i mosen den 16. juni. Det bliver med aktiviteter lige fra lerdueskydning til prøvesmagning af fugle, når arrangementet afholder for 11. gang.

Dagen begynder klokken 10.15, når borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) holder tale, hvor han byder de mange fremmødte velkommen. Han skyder aktiviteterne i gang, som byder på opvisning af Modelflyverne med de hidtil største modelfly i Oplevelsesdagens historie. Der vil også være opvisning af Schæferhundeklubben med rally, agility, hundesjov og »fang manden«, hvor de deltagende hunde både kommer fra klubben og fra publikum.

Er man mere til at sigte, kan man komme til skydning hos jægerne. De skyder nemlig både med rigtige jagtgeværer efter lerduer og luftgeværer efter skive - og vil man forsøge sig med ældre metoder, kan man også skyde med bue og pil. På elg-skydebanen kan man - uden at bruge krudt eller hagl - opleve, hvordan det er at skyde vildt, og lige ved siden af er der jægerlejr for juniorer. De parterer fugle og giver smagsprøver til folk, der selv skal grille stykkerne på bål i de såkaldte spidstelte, før der kan prøvesmages. I skoven er der placeret en række fælder til at indfange ræve og minke. De to dyrearter skal nemlig reguleres, og det kan man være med til på dagen, hvor fælderne skal findes.

Sidste år var jagthundene populære, og de er der igen i år. Børn i alle aldre kan sende dem ud for at finde døde en død due eller fasan i det høje græs, og så kan man høre fortællinger om schweisshundenes evne til at opspore vildt, der er blevet anskudt.

Når klokken nærmer sig frokosttid, kan man se et stykke vildt blive parteret, inden kødet bliver smidt på grillen og tilberedt til gæsterne. Der bliver delt gavmildt ud, mens drikkevarer kan købes - ligesom man kan få sig en pølse ved jægernes klubhus, hvis sulten ikke er blevet stillet.

Ved 16-tiden bliver der lukket ned for aktiviteterne i mosen, så dyrene, der normalt lever i mosens vilde natur, igen kan få fred.

Pladsen ved Asminderød-Grønholt Jagtforenings Skydeanlæg udgør midtpunktet for aktiviteterne, og man finder derhen ved at køre mod Vejenbrød. Kort efter broen hen over motorvejen vil der være skilte og folk, der guider bilister hen til Oplevelsesdagens parkeringsplads.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede