16. oktober 2019
Under forevisningen trænes rovfuglene og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed. Her ses den 23 år gamle steppeørn Helios.
gallery icon

Se billedserie

Under forevisningen trænes rovfuglene og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed. Her ses den 23 år gamle steppeørn Helios.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommer med ny modig falk på Falkonergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommer med ny modig falk på Falkonergården
Fredensborg - 25. juni 2019 kl. 18:47
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der er opvisning med rovfugle på Falkonergården nær Fredensborg, er der en særlig afslutning på programmet for publikum. Der sker en præsentation af den helt klassiske falkoner fra hesteryg. Her sendes falken af sted ud over jagtmarkerne og efter at have afsøgt området vender den tilbage til falkonerens handske. Falkonerrytteren skridter ganske tæt på de besøgende, som får det hele at se på ganske kort afstand.

Det er blevet sommer, og det betyder, at Falkonergården øger antallet af forevisninger til onsdag og torsdag klokken 10.00 og lørdage og søndage klokken 15.00. I det timelange program på Falkonergården vises et rigt udvalg af spændende Ealkearter. Publikum kan opleve en ny spændende falk - nemlig Aplomadofalken fra det sydlige Amerika. Den minder på nogle områder om Falkonergårdens Eleonora-falke med et vingefang på 90 centimeter og en meget lang hale. Denne lille modige falkonerfugl bliver blandt andet brugt i Mexico´s vinmarker til at jage stære væk fra druerne. Fuglens navn henviser til dens blygrå farver.

ræningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Falkonergården minder om, at billetsalget starter en halv time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

Se flere informationer og billeder på www.falkonergaarden.dk. Adressen er Davidsvænge 11, 3840 Fredensborg.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede