19. maj 2021
Der er ikke noget mønster i den stigende smitte, som betyder, at der skal sættes ind med målrettede initiativer ud over den almindelige smitteopsporing, oplyser borgmesteren. Foto: Allan Nørregaard
Der er ikke noget mønster i den stigende smitte, som betyder, at der skal sættes ind med målrettede initiativer ud over den almindelige smitteopsporing, oplyser borgmesteren. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittetal stiger: Her deler borgmesteren ud af magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smittetal stiger: Her deler borgmesteren ud af magten
Fredensborg - 20. april 2021 kl. 21:27
Af Steffen Slot

I den seneste uge har smittetallet i Fredensborg Kommune været støt stigende, og kommunens samlede incidenstal nærmer sig igen 200.

arrow Læs også: Højt smittetal; Nu opfordres særligt ét sogn til at lade sig teste over to dage

På en uge er 73 borgere blevet smittet med Covid-19. Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) oplyser, at han er meget opmærksom på udviklingen, men han er ikke bekendt med, at der er behov for særlige indsatser.

Smitten eksisterer bredt i kommunen, og den vandrer mellem bysamfundene. Nu er det igen Karlebo Sogn - altså Kokkedal, Nivå og landområderne i syd - der er hårdest ramt med 43 smittede, en positivprocent på 1,6 og incidenstal på 218. For kort tid siden var det Humlebæk Sogn, der var hårdest ramt.

Hvis et sogns incidenstal er over 400, antallet af smittede er over 20 på en uge og positivprocent er over 2.0, sker der en automatisk nedlukning af blandt andet skoler.

Derudover har borgmestrene/kommunerne fået en række beføjelser til at gribe ind med ekstra restriktioner i særlige situationer, og den kompetence har Thomas Lykke Pedersen besluttet at uddelegere til hele Økonomiudvalget, så det i givet fald sker med bred politisk opbakning, oplyser han.

Der er ikke behov for sådanne initiativer, trods den stigende smitte, vurderer han.

Artiklen er blevet rettet, da der fejlagtigt stod Kokkedal Sogn - det er Karlebo Sogn.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?