23. februar 2020
Jeg håber at kunne give eleverne i 10. klasse X-faktor, så de kan gå de tre trin op i bokseringen og performe det, som de har lært. Vi bokser og træner uden at få blå øjne og blodtud, forklarer Søren Rommelhoff, der bliver elevernes boksetræner. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Jeg håber at kunne give eleverne i 10. klasse X-faktor, så de kan gå de tre trin op i bokseringen og performe det, som de har lært. Vi bokser og træner uden at få blå øjne og blodtud, forklarer Søren Rommelhoff, der bliver elevernes boksetræner. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole får boksning på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole får boksning på skemaet
Fredensborg - 24. januar 2020 kl. 11:43
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

E-sport trækker rigtig mange unge til 10. klasse i Fredensborg. Nu kommer også boksning på programmet.

10. klasse skal være et stærkt, vedkommende og motiverende tilbud til de unge, dreng som pige. Grænser skal afprøves, de skal lære sig selv bedre at kende og vigtigst, så skal de rustes videre til ungdomsuddannelse eller arbejdsmarkedet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Fredensborg Skole, der har haft en kæmpe succes med E-sport som et fag i skolens 10. klasser. Når temafaget »Iværksætteri og Samfund« og »Krop og Bevægelse« konkurrerer med »E-sport« om elevernes opmærksomhed, er E-sportens styrke, at der skærper elevernes personlige og strategiske evner, fortæller skolen.

Billede

E-sport styrker elevernes personlige og strategiske evner, viser erfaringerne fra Fredensborg Skoles 10. klasser.


Boksning er næste store satsning, og netop nu er 10. klasse og Karlebo Bokseklub ved at ligge sidste hånd på det tilbud, der sammen med e-sport og de øvrige temahold skal trække nye unge til efter sommerferien.

- Vi ser boksetræning som et tilbud, der kan gå på tværs af alle tre temafag, en træning, der kan understøtte den unges selvudvikling frem mod uddannelse, job eller praktikordninger. Det er afgørende, at vi udvikler os i takt med de unges præferencer men også, at vi tør udfordre dem, og jeg er ikke i tvivl om, at den seriøse træning og kultur, der er forbundet med boksning kan være den rette indgang for rigtig mange af vores elever, forklarer Susanne Bremer, der er skoleleder på Fredensborg Skole.

En kendt boksehandske

Søren Rommelhoff bliver elevernes boksetræner. Han er selv tidligere mesterbokser og nu både bokseformand, træner, dommer og kampleder for Karlebo Bokseklub.
- Boksetræning handler ikke kun om råstyrke, men i høj grad om at være i balance med sig selv. Eleverne bliver sendt ud på en rejse, hvor humør og energiniveau bliver højt. Boksning er en gentlemans sport, en anerkendt sportsgren, der dyrkes af såvel mænd, kvinder og unge. Her behandler man hinanden med respekt og giver sin klassekammerat plads til at udvikle sig. Det handler om koordinationsevne, styrketræning og kropsbevidsthed, fortæller Søren Rommelhoff.

Mottoet for 10. klasse på Fredensborg Skole er »at alle eleverne skal over åen« og det er lykkedes indtil videre. Kom og hør hvordan, når Fredensborg Skole, 10. klasse holder Åbent Hus for interesserede unge og forældre mandag den 27. januar klokken 19 - 21 på Humlebækvej 10 i Fredensborg.

Her kan man møde flere af de unge, fra 10. klasse, som vil fortælle om e-sport, gratis frokostordning og fællesskab, ligesom lærere og pædagoger vil fortælle om, hvad der gør netop 10. klasse på Fredensborg Skole unik, og hvordan det kan styrke de unge i vejen videre til en ungdomsuddannelse eller job.