14. maj 2021
Lørdag omkring klokken 11.10 var der folkefest i boghandelen, og det var næsten umuligt at kæmpe sig ind i mylderet af mennesker.  Deltagerne var nogle af de 785 andelshavere, der har købt andel i Fredensborg Boghandel.
gallery icon

Se billedserie

Lørdag omkring klokken 11.10 var der folkefest i boghandelen, og det var næsten umuligt at kæmpe sig ind i mylderet af mennesker. Deltagerne var nogle af de 785 andelshavere, der har købt andel i Fredensborg Boghandel.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Folkefest i borgernes boghandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Folkefest i borgernes boghandel
Fredensborg - 11. januar 2020 kl. 12:41
Af Steffen Slot

Det handler om at handle, og det handler om at følge hjertet. Og det handler om fællesskab. Lørdag klokken 11.00 var det næsten umuligt at komme ind i Fredensborg Boghandel, fordi den var fyldt med mennesker. Enkelte gæster kom kun for at hente pakker - langt de fleste gæster er andelshavere i den boghandel, som nu ejes af foreløbig 785 andelshavere.

arrow Læs også: 856 borgere har bidraget: Sådan klarede Danmarks første andelsejede boghandel coronaåret

Fredensborg Boghandel er den første andelsboghandel i hele landet, og det fik flotte ord med på vejen. I en årrække har boghandler Poul Blæsbjerg forsøgt at sælge sin boghandel, men uden held, og da han ikke ville sælge til et pizzeria, opstod tanken om at borgerne købte boghandelen. Initiativtager var Marie Louise Hartwig Widding, og hurtigt fik hun en arbejdsom gruppe samlet i en bestyrelse for andelsbevægelsen FredensborgFordi.

Lørdag i boghandelen citerede hun en ukendt forfatter for ordene:

- Det er umuligt, siger tvivlen.

- Det er farligt, siger frygten.

- Det er unødigt, siger fornuften.

- Gør det alligevel, siger hjertet.

Klik på billederne og se den fantastiske begyndelse for den nye andelsboghandel. Læs mere på www.fredensborgfordi.dk, hvor man stadig kan købe andel i boghandelen. Det koster 1000 kroner.

arrow Én kunde kom tilbage med sin gode ide - og pludselig var de seks
19. september 2019 kl. 05:11 Opdateret: kl. 18:27
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?