26. oktober 2021
Der er sket en fejl i beregningen af husleje i de 30 plejeboliger. Nu får beboerne lavere husleje og penge tilbage for de første mange måneder. Foto: Allan Nørregaard
Der er sket en fejl i beregningen af husleje i de 30 plejeboliger. Nu får beboerne lavere husleje og penge tilbage for de første mange måneder. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnefejl er tidlig julegave: Penge tilbage til 30 beboere på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnefejl er tidlig julegave: Penge tilbage til 30 beboere på plejehjem

I otte måneder blev der opkrævet for høj husleje i plejeboligerne på Skovgården. Domea er i fuld gang med at rette fejlen.

Fredensborg - 14. september 2021 kl. 17:35
Af Steffen Slot

Der sker et klækkeligt fald i huslejen for 30 beboere i de nye plejeboliger på Skovgården i Humlebæk. Knap 1000 kroner bliver den månedlige leje nedsat med, og det vil snarest ske med tilbagevirkende kraft for de omkring otte måneder, hvor beboerne har betalt for meget i huslejen.

Selve plejen af beboerne er en opgave for Fredensborg Kommune, men det er Humlebæk Boligselskab/Domea, der udlejer. Charlotte Nørbak, direktør for Byggeri og byudvikling, forklarer

arrow Læs også: Domea gav forkert svar: Bøvl med husleje i plejeboliger trækker ud

- Efter anmodning fra Fredensborg Kommune har vi rettet fordelingen af fællesarealer mellem kommunen og boligselskabet. Det havde betydning for beboernes husleje. Derfor skrev vi i juni måned til de 30 beboere i plejeboligerne på Skovgården. Vi orienterede om, at de fremadrettet fra juli måned ville få en huslejenedsættelse.

Hun oplyser, at det drejer sig om 800-900 kroner om måneden for de 30 beboere, og der vil ske en regulering bagudrettet, så beboerne får penge tilbage. Tilbagebetaling var ikke omtalt i brevet, og det beklager Charlotte Nørbak, men det skyldes på ingen måde, at det ikke vil ske.

Imidlertid er det en sværere beregning at lave, dels fordi der skal ske en arealbestemt beregning og beboerindskuddene skal også reguleres, og det sker først her i disse uger, oplyser hun.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?