24. juni 2019
Skoleleder Charlotte Bie (LA) forventer, at børnehaven kan stå klar i 2020. Først skal udvidelsen af skolen dog godkendes. Foto: Allan Nørregaard
Skoleleder Charlotte Bie (LA) forventer, at børnehaven kan stå klar i 2020. Først skal udvidelsen af skolen dog godkendes. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole vil udvide med børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole vil udvide med børnehave
Fredensborg - 24. januar 2019 kl. 05:03
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis alt går efter skolens plan, vil Per Gyrum Skolen også kunne tilbyde børnepasning for de små i 2020. På skolen vil de nemlig åbne en børnehave.

- Vi håber på at kunne starte en lille børnehave i lokalerne ved siden af den kommunale børnehave, Mariehønen, på Mariehøj 483. Det burde ikke være et problem, for der har tidligere været en børnehave. Vores skole er i forvejen ikke ret stor, så det er klart, at børnehaven heller ikke skal være det, forklarer skoleleder Charlotte Bie (LA).

Skolen er ikke ret stor, og hvis der skal være plads til børnehaven, betyder det, at der skal ske en omrokering. De lokaler, der er tiltænkt børnehaven, bliver nemlig allerede brugt. Her holder skolens elever i 0.-4. klasse til lige nu. For at få plads til børnehavebørnene har skolen derfor ansøgt om at få lov til at opføre en ny bygning på omtrent 600 kvadratmeter i haven syd for skolens nuværende lokaler i Niverødgårds hovedbygning, hvor 0.-4. klasse så skal flyttes hen og have undervisning fremover.

- I den nye bygning skal 0.-4. klasse være. På den måde kommer de tættere på skolens andre elever, og så får vi lidt samling på skolen. Og så er der også plads til børnehaven, siger Charlotte Bie. Hun fortæller, at de har udarbejdet en plan for, hvad de vil bruge den nye bygning til, men de vil ikke bruge en masse penge på arkitekter til at give et udkast til, hvordan den skal se ud.

Den 8. januar blev det besluttet i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, at der skal sættes gang i processen om at lave forslag til lokalplanen for udvidelsen. Af samme sagsfremstilling fremgår det, at det er muligt at igangsætte lokalplanarbejdet i år.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede