19. maj 2019
Avderødvej er den foretrukne smutvej, hvis man skal tværs ind over landområderne mod Hillerød.
Avderødvej er den foretrukne smutvej, hvis man skal tværs ind over landområderne mod Hillerød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk pres preller af på GPS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk pres preller af på GPS
Fredensborg - 08. januar 2019 kl. 05:15
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fejl kan rettes, ja - men muligheden for at påvirke rutevalg med GPS er minimal, fremgår det af sagsfremstilling til politikerne i Fredensborg Kommune. Emnet er muligheden for at påvirke GPS-tjenesternes ruteforslag, så bilisterne bliver ført ad de veje, som kommunen helst vil have.

arrow Læs også: Betonklods kan sende biler væk

Det kunne være veje væk fra sårbare trafikanter eller en rute uden om Fredensborg for at reducere den gennemkørende trafik. Forvaltningen har nu undersøgt mulighederne, og budskabet til politikerne i Udvalget for Infrastruktur og Teknik kan sammenfattes meget kort. Der er stort set ingen muligheder ud over at få nedklassificeret trafikplagede ruter, så de i mindre omfang bliver foreslået af navigationsanlæggene.

Vordingborg har en særlig viden på området, har en borger sagt til Fredensborg Kommune, men det forslag gav kun falske forhåbninger. End ikke erfaringerne fra Vordingborg kan bruges, da meldingen derfra til Fredensborg Kommune er, at kommunen har gode erfaringer med at indberette fejl på vejnettet, eksempelvis veje der er lukket, men derudover intet har fået ændret. De store selskaber inden for navigationsudstyr, Garmin og TomTom, henter selv data om veje, bygninger og adresser, da grunddata blev givet fri i 2013-2014, og derudover bruger selskaberne egne testkørsler og indrapporteringer fra brugere, har de oplyst til Fredensborg Kommune. Den nye rundkørsel i Humlebæk var eksempelvis i GoogleMaps på et tidspunkt, hvor kommunen endnu ikke havde indført ændringen i GeoDanmark. Fejl og ændringer bliver således opdaget af systemerne selv eller bliver indrapporteret via selskabernes hjemmesider, skriver forvaltningen i notatet til politikerne.

»Hvis en kommune vil have indflydelse på om en specifik vej eller rute fremgår af GPS'erne, kan man enten lukke vejen, så den ikke længere er direkte - eller man kan ændre hastighedsgrænsen og den faktisk kørte hastighed, så kørsel af den pågældende vej bliver langsommere, hvilket vil indgå i GPS'ens beregning af ruter«, lyder konklusionen.

At tage kontakt for at få ruteføringen ændret er der tilsyneladende ingen kommuner, der har haft held med.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede