13. december 2019
Fra badebroen kan man se, hvor smukt stedet er, sagde arkitekten Jean Nouvel i 2005, hvor museet fik en badebro, som han havde tegnet. Foto: Thomas Olsen
Fra badebroen kan man se, hvor smukt stedet er, sagde arkitekten Jean Nouvel i 2005, hvor museet fik en badebro, som han havde tegnet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere har kig på særlig badebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere har kig på særlig badebro
Fredensborg - 15. juli 2019 kl. 07:08
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den franske stjernearkitekt Jean Nouvel var emne for en udstilling på Louisiana i 2005, og i den forbindelse skabte han en badebro, som blev opført i vandet ud for museet. Hvorfor?

»Herfra ser man, hvor smukt her er. Louisiana er virkelig et utrolig inspirerende sted for arkitekter. Alt er rigtigt her. Skalaforholdene og samspillet med naturen, forståelsen for områdets karakter«, svarede han dengang i en artikel i Berlingske.

Siden blev broen foræret til kommunen, der nu har ansvaret for at vedligeholde den og tage den på land om vinteren. Materialerne kan ikke holde til, at den står ude hele året, men det er et ønske i den seneste politiske plan for udviklingen af kommunens badestrande.

Flere badebroer skal stå i vandet hele året, hvilket er dyrere i anlæg, men det sparer vedligeholdelsen. Jean Nouvels badebro er en af de mest dyre broer at vedligeholde for kommunen. Politikerne i Infrastruktur- og Miljøudvalget har bedt Nordsjællands Park & Vej at arbejde videre med mere konkrete planer for en udskiftning eller ændring, herunder også for Jean Nouvels badebro.

Skal badebroen fjernes og erstattes af en helt ny, der ikke bærer Jean Nouvels præg? Eller er det blot dele af konstruktionen, der skal forstærkes, så den kan bruges hele året? Emnet er endnu ikke afklaret, men begge muligheder er i spil, forlyder det.

På kunstmuseet Louisiana forholder de sig afventende.

- Vi kender endnu ikke til ideerne omkring en konstruktion i hårdtræ, der kan stå hele året, så vi afventer at se kommunens forslag, udtaler museumsdirektør Poul Erik Tøjner.