19. juni 2019
cof
gallery icon

Se billedserie

cof
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På Nivå Skole lærer de ikke om demokrati - de »gør« demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Nivå Skole lærer de ikke om demokrati - de »gør« demokrati
Fredensborg - 11. februar 2019 kl. 15:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danske skoleelever ved en masse om demokrati, men de er ikke gode til at omsætte deres viden til politisk aktivitet. Derfor er der på 5. årgang på Nivå Skole blevet sat fokus på partiprogrammer og budgetforslag. Det fremgår af en pressemeddelelse fra skolen.

Politik har været i fokus på skolen ved, at eleverne ikke skal lære om demokratiet, men »gøre« demokratiet. I januar har eleverne nemlig stiftet deres egne partier med navn og logo, og de har lavet partiprogrammer og budgetforslag. Forslagene har taget udgangspunkt i elevernes nystiftede partiers værdier, hvor budgettet lød på 1000 kroner.

Hele det politiske skoleforløb endte med, at borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), skoleleder Thomas Wied og formand for skolebestyrelsen Thomas Hansen overværede elevernes høring og afstemning. I Byrådet blev partiernes budgetforslag fremlagt med høringsrunder til følge, inden der blev stemt til slut. Det var partiet »Tolerance Styrker Fællesskabet«, der løb med flest stemmer, og det betyder, at klassen skal en fælles tur i svømmehallen og en tur til lergravene i Nivå i løbet af foråret. Det har eleverne planlagt.

Når eleverne »gør« demokrati, får de lært om politik på en ny måde. Og måske bliver der vækket politiske følelser i dem, der sidenhen kan føre til, at de bliver politisk aktive.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede