11. december 2019
Morten Messerschmidt (DF) og Kristian Hegaard (R) mødtes under valgkampen for at diskutere deres politiske uenigheder. Foto: Kenn Thomsen
Morten Messerschmidt (DF) og Kristian Hegaard (R) mødtes under valgkampen for at diskutere deres politiske uenigheder. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ordførerpost går til Kristian Hegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordførerpost går til Kristian Hegaard
Fredensborg - 17. juli 2019 kl. 11:26
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingsvalget gik godt for Det Radikale Venstre, der forøgede deres antal af mandater fra otte til 16. Det betød, at der blev plads til Kristian Hegaard, der nu kan glæde sig yderligere. Partiets folketingsgruppe har konstitueret sig, og Kristian Hegaard er blevet tildelt posten som retsordfører, oplyser han i en pressemeddelelse.

Han skal også passe posten som næstformand for Retsudvalget, hvor han vil komme til at beskæftige sig med sager om politi, national sikkerhed, grænsebomme, persondata, overvågning og Offentlighedsloven. Et politisk område, der ligger godt til Kristian Hegaard, som i starten af året blev uddannet jurist.

- Det er et område, jeg er rigtig glad for at få lov at arbejde med. I første omgang skal vi starte med arbejdet med at ansætte en ny Ombudsmand, da den nuværende ventes at tiltræde i Højesteret. Derudover skal der i efteråret drøftes nyt politiforlig, udtaler han.

Han mener, at pengene til politiet bliver prioriteret forkert og vil derfor forsøge at ændre på det.

- Politiet i Danmark bruger for mange resurser på eksempelvis unødvendig grænsekontrol i et land med flere tusinde kilometers kyststrækning. Jeg synes, det er unødvendigt, og i stedet kunne Nordsjællands Politi eksempelvis få flere resurser fra grænsekontrollen til deres rigtige politiarbejde, udtaler han.

Ud over arbejdet på retsområdet vil det nyvalgte folketingsmedlem bidrage med viden på det specialiserede socialområde og fortsætte med at tale med personer fra kampagnen »#enmillionstemmer«. Han er også blevet ordfører for §71-tilsynet tager sig af sager om administrativ frihedsberøvelse.