26. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ofre for unge voldtægtsmænd stiger: Få overblik over politiets sigtelser mod de seks drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ofre for unge voldtægtsmænd stiger: Få overblik over politiets sigtelser mod de seks drenge
Fredensborg - 28. juni 2018 kl. 16:14
Af Steffen Slot og Camilla Sørensen

Fem drenge er varetægtsfængslede i sagen om gruppevoldtægter i Kokkedal og Hørsholm, og politiet udvider i disse dage sagen med tre nye sager.

arrow Læs også: Krænkelser i ungemiljø kostede kommune millionregning

Nu ser det ud til, at fem piger er ofre i sagen, der involverer sigtelser for gruppevoldtægt, voldtægt og forsøg på voldtægt. Sagen kom offentligheden til kendskab den 1. juni, hvor tre drenge blev varetægtsfængslet i en sag om en filmet voldtægt af en 14-årig pige.

To uger senere blev yderligere tre drenge fængslet og sigtet i en sag, der juridisk set er gruppevoldtægt af en anden 14-årig pige. Alle de unge drenge nægter sig skyldige.

Få her et overblik over politiets sigtelser mod de seks drenge, hvoraf den ene nu er løsladt:

Dreng nummer 1: Han blev den 1. juni fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for at tvinge sig til sex med en 14-årig pige i en lejlighed i Kokkedal i midten af april.

Fredag den 29. juni skal han fristforlænges for anden gang, og det bliver med tre ny sigtelser.

Han bliver også sigtet for at deltage i en gruppevoldtægt af en anden 14-årig pige i begyndelsen af april, hvor pigen blev fastholdt og tvunget til samleje efter fastholdelse og underliggende trusler om vold.

Den anden nye sigtelse lyder på, at han sammen med en kammerat forsøgte at tvinge en tredje pige til oralsex i en kælder i december sidste år.

Den tredje nye sigtelse involverer en sag mod en ny 14-årig pige, og den sag vil anklagemyndigheden først fortælle om fredag den 29. juni.

Dreng nummer 2: Han blev den 1. juni sigtet for at filme voldtægten i lejligheden i Kokkedal i midten af april. Drengen er stadig varetægtsfænglet.

Dreng nummer 3: Ved det første retsmøde i sagen den 1. juni blev han kortvarigt varetægtsfængslet for en rolle i voldtægten af en 14-årig pige i midten af april, hvor han angiveligt holdt vagt. Efter få dage blev han løsladt, fordi politiets efterforskning viste, at der ikke var grundlag for fortsat fængsling.

Dreng nummer 4: Den 14. juni blev han sigtet for at tvinge sig til oralsex hos en 14-årig pige i det, der regnes for en gruppevoldtægt i slutningen af sidste år. Han blev varetægtsfængslet og torsdag den 28. juni fristforlænget i yderligere fire uger.

Dreng nummer 5: Han er sigtet i sagen om tvungen oralsex hos en fjerde 14-årig pige i slutningen af sidste år, en gruppevoldtægt. Torsdag den 28. juni blev han desuden sigtet for - i selskab med dreng nummer 1 - at tvinge en pige til samleje i begyndelsen af april ved underliggende trusler om vold. Det skete i selskab med dreng nummer 1. Han er fængslet i yderligere fire uger.

Dreng nummer 6: Han er sigtet i sagen om tvungen oralsex hos en 14-årig pige, gruppevoldtægten, og han er sigtet for - i selskab med dreng nummer 1 - at forsøge at tvinge sig til oralsex hos en pige i en kælder i Kokkedal. Han er varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

I sagen om den 14-årige pige, der ifølge sigtelsen blev tvunget til oralsex, er der i alt tre tilfælde af tvungen oralsex samt to tilfælde af tvungen samleje og et tilfælde af forsøg på tvungen samleje, mener Nordsjællands Politi. Frederiksborg Amts Avis kan dog ikke fortælle, hvilke af drengene 4-6, der er sigtet for netop de forhold.

Nordsjællands Politi har oplyst til Ritzau, at op til ni drenge kan være involveret i sagerne om voldtægter og gruppevoldtægter mod unge piger i Kokkedal. Et overgreb er sket på et solcenter på Hørsholm Hovedgade, fremgår det af sigtelserne.

Fredensborg Kommune har tidligere oplyst, at kommunen tager sagen meget alvorligt og arbejder på højtryk for at tilbyde den rette hjælp til de involverede.

Forvaltningsdirektør Lina Thieden vil ikke svare på, om kommunen i perioden fra december til nu har overset tegn eller indberetninger på, at der var noget galt i dele af ungdomsmiljøet i Kokkedal. Det skyldes, at sagen stadig efterforskes af politiet.

arrow Tvivl kommer drenge til gode: Tiltales ikke for Kokkedal-voldtægter
05. oktober 2018 kl. 13:49 Opdateret: kl. 13:50
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?