23. april 2021
Fredensborg Kommune er glade for, at borgerne tilbydes kviktest - men opstartsproblemerne udløser kritik. Fejlen ligger hos Copenhagen Medical, og nu skulle der være personale også fra morgenstunden. Arkivfoto
Fredensborg Kommune er glade for, at borgerne tilbydes kviktest - men opstartsproblemerne udløser kritik. Fejlen ligger hos Copenhagen Medical, og nu skulle der være personale også fra morgenstunden. Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øv for en opstart: Personale kom for sent til testcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øv for en opstart: Personale kom for sent til testcentret
Fredensborg - 24. februar 2021 kl. 11:05
Af Steffen Slot

To dage i træk har borgere stået i kø fra morgenstunden for at blive kviktestet for Covid-19 i Kokkedal. Desværre var personalet fra Copenhagen Medical ikke mødt ind til tiden, og derfor kom der først gang i testene efter cirka en time.

arrow Læs også: Surt, men få forklaringen her: Kun kviktest ét sted i kommunen

Det var situationen tirsdag morgen og onsdag morgen. Centerchef Hans Bækvang, der er leder af kommunens Corona-beredskab, ærgrer sig, men han understreger også, at testcentret fungerede upåklageligt resten af dagen, da personalet var mødt.

Fejlen ligger ikke hos kommunen, men hos Copenhagen Medical, der driver testcentrene.

- De har haft opstartsvanskeligheder, og det er selvfølgelig ærgerligt, men vi forventer, at det kommer til at fungere med personale også fra morgenstunden de næste dage, siger Hans Bækvang, der glæder sig over, at der kommer fast lokal testkapacitet i alle fire bysamfund.

Indtil nu har det været mobile testenheder med tilbud til skiftende bysamfund, men med den forventede genåbning af dele af samfundet, er der behov for mere fast kapacitet. De nye kviktest skal kunne bruges både af borgere og kommunens ansatte.

Stigende smittetal igen?

Et rygte om at der blev konstateret mange positive testprøver tirsdag i Kokkedal kan Hans Bækvang endnu ikke kommentere på, da kommunen først får tallene fra de løbende indberetninger via Sundhedsmyndighederne. Indtil nu er der planlagt fire testcentre, men det er kun i Kokkedal ved Egedalshallen, at testcentret er åbnet.

Ved Fredensborg Hallen og Humlebæk Idrætscenter åbner testcentrene torsdag, og fredag sker det også i Nivå ved hallen, Nivå Skole Nord.

Testen er en kviktest som udføres i næsen. Som noget nyt kan man forlade centeret to minutter efter testen og får ca. 30 minutter efter en SMS med resultatet. Smittede bliver dog også kontaktet telefonisk. Der skal ikke bestilles tid. Åbningstiden skal være 8-18 på alle hverdage, og Hans Bækvang forventer, at der vil være pres på alle fire testcentre, når de er åbnet.

- Men tingene ændrer sig meget hurtigt hele tiden, og det samme gør behovet for at teste. Derfor er vi selvfølgelig hele tiden klar til at tilpasse tilbuddet, understreger han.

arrow Fire midlertidige kvik-testcentre åbner i denne uge
23. februar 2021 kl. 06:52 Opdateret: kl. 06:49
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?