19. maj 2019
Ved at stoppe afledning til dræn og vejbrønde vil man kunne hæve vandniveauet i området til gavn for frøer og fugle. Efter planen skal der indkaldes til et åbent hus arrangement i Foreningsbygningen på Græstedgård.
gallery icon

Se billedserie

Ved at stoppe afledning til dræn og vejbrønde vil man kunne hæve vandniveauet i området til gavn for frøer og fugle. Efter planen skal der indkaldes til et åbent hus arrangement i Foreningsbygningen på Græstedgård.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sø og mere natur nær stort villaområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sø og mere natur nær stort villaområde
Fredensborg - 22. oktober 2018 kl. 12:32
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et 14 hektar nyt naturområde er på vej ved markerne nær Græstedgård nord for Kokkedal. I de seneste mange år har området været brugt til græsproduktion, men forpagteren har opsagt aftalen med kommunen.

Forvaltningen har skitseret et forslag med afgræsning og høslæt, der udpiner jorden for næringsstoffer og dermed skaber varierede levesteder for dyr og planter. Et forslag går på at indhegne store dele af arealet for at få kvæg til at afgræsse området. Et andet forslag går på at lave en 0,9 hektar stor hundefold, hvor hundene kan løbe frit - det imødekommer tilbagevendende klager over løse hunde i området.

- Jeg synes, at det ser meget lovende ud. Ideen har udviklet sig, siden jeg foreslog det sammen med Danmarks Naturfredningsforening. Nu er Dansk Ornitologisk Forening også blevet inddraget, og to vådområder kan nu blive til små søer i området. Det er rigtigt spændende. Hele udvalget er med på planerne, og økonomien er ikke uoverskuelig. Vi har i budgettet nogle penge til at styrke biodiversiteten, forklarer Hanne Berg (SF), byrådsmedlem og medlem af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

Politikerne i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget besluttede, at forvaltningen skal arbejde videre med planerne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede