17. september 2019
I disse skønne omgivelser håber Cirkelskolen at få tilladelse til at lave en ny privatskole - nær Grønholt.
I disse skønne omgivelser håber Cirkelskolen at få tilladelse til at lave en ny privatskole - nær Grønholt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skole på vej: Meditation på skemaet og hjemmedyrket mad menuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skole på vej: Meditation på skemaet og hjemmedyrket mad menuen
Fredensborg - 22. marts 2019 kl. 11:56
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dagen starter med meditation, maden kommer direkte fra skolens egen køkkenhave, og det bliver uden både tests og lektier. Det lyder ikke som traditionel skolegang, og det er heller ikke meningen med Cirkelskolen, som formentlig åbner i Grønholt i august i år.

Skolen skal skille sig ud fra den klassiske skole ved at forme sig efter børnenes behov.

- Vi har taget udgangspunkt i den traditionelle skoleform og tænkt, hvordan vi bedst kan lave vores egen. Normalt skal børnene gøre sig klar til skolen, hvor vi i stedet vil sørge for, at skolen gør sig klar til børnene. Børn er født som genier, men en stor del af genialiteten går tabt i løbet af skoletiden, og det vil vi prøve at undgå, siger Selina Jazz Gudnæs og forklarer, at skolen skal ligge på i en tidligere erhvervsejendom på Grønholtvej 1, der er omgivet af natur, og hvor der er langt til naboerne.

Hun mener, at det er på tide, at der bliver gjort noget nyt ved skoleformen, og derfor bliver Cirkelskolen en holistisk skole, hvor man ikke deler dagen op i enheder, men i stedet fokuserer på helheden.

Det første skoleår bliver skolen kun for børn fra 6-10 år.

- Lige nu har vi omkring 40, der er skrevet op til skolen, og vi regner med at skulle tage omkring 35 elever ind i alt det første år. Hver især skal de til samtale, før de kan blive godkendt i skolen. De samtaler er vi lige begyndt at afholde, siger Selina Jazz Gudnæs og forklarer, at det vil komme til at koste omkring 2500 kroner om måneden per barn i skolen, og at det indkluderer fritidshjem og frokost.

Skolen skal finansieres af den månedlige betaling fra børnene samt tilskud fra staten, som alle privatskoler kan søge. Der mangler dog det sidste, inden skolen er klar.

- Vi har sørget for at søge om tilskud til at starte skolen, men de penge modtager man normalt først nogle måneder efter skoleårets begyndelse. Vi skal flytte ind i en gammel erhvervsbygning, og vi har en byggerådgiver tilknyttet, som skal hjælpe os med at få den endelige tilladelse. Den håber vi på at få inden for en måned, men det er svært at sige, hvornår den kommer, siger Selina Jazz Gudnæs.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede