23. juni 2021
Humlebæk Skole har været nedlukket i slutningen af sidste uge efter et større udbrud. Alle elever og ansatte skulle lade sig teste for at komme i skole i denne uge - eller holde karantæne og komme tilbage på torsdag. Foto: Allan Nørregaard (arkiv)
Humlebæk Skole har været nedlukket i slutningen af sidste uge efter et større udbrud. Alle elever og ansatte skulle lade sig teste for at komme i skole i denne uge - eller holde karantæne og komme tilbage på torsdag. Foto: Allan Nørregaard (arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massiv testrunde fandt 31 smittede på skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massiv testrunde fandt 31 smittede på skole

Udbrud på Humlebæk Skole ser ud til at være inddæmmet med 31 smittede børn og lærere. Derudover skyldes stigende smittetal en bred smitte i kommunen.

Fredensborg - 18. maj 2021 kl. 05:59
Af Steffen Slot

I de seneste dage er alle elever og ansatte på Humlebæk Skole blevet testet, og hvis deres pcr-test er negativ, er de igen tilbage på skolen i denne uge.

For de elever, der ikke ønsker at lade sig teste, er der adgang igen fra torsdag. Indtil nu har der været 31 smittede børn og lærere, oplyser centerchef Hans Bækvang, der er leder af Corona-beredskabet i Fredensborg Kommune.

- Det er også forklaringen på, at sognetallet i Humlebæk er relativt højt i øjeblikket. Men vi reagerede hurtigt i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi regner med, at udbruddet nu er under kontrol, siger Hans Bækvang og tilføjer, at der ikke var tale om smitte med en særlig variant som den mexicanske, brasilianske eller indiske.

Hvis der er tale om en bekymrende mutation, sker der smitteopsporing i 2. kontaktled, hvilket Styrelsen for Patientsikkerhed i så fald oplyser kommunen om. Og netop det forsigtighedsprincip er der stor forståelse for i Fredensborg Kommune, hvor kommunen selv på et tidligt tidspunkt i januar sikrede smitteopsporing i 2. kontaktled for at inddæmme et udbrud på en daginstitution i Nivå.

Reagerer på symptomer

Der er også andre eksempler på, at Fredensborg Kommune har været mere forsigtige end de officielle retningslinjer. På egne skoler og institutioner har kommunerne nemlig et vist råderum til at fastlægge retningslinjerne.

- Vi har i flere tilfælde haft den tilgang, at hvis en elev havde symptomer på Covid-19, men endnu ikke var testet positiv, så reagerede vi, som om eleven var positiv. Det har vi gjort i tre tilfælde, hvor vi sendte en klasse hjem, selvom vi endnu ikke havde elevens testsvar.

- I to tilfælde testede eleven positiv, i ét tilfælde testede eleven negativ, og i det ene tilfælde har vi så ulejliget en klasse uden grund. Men hellere »safe than sorry«, fastslår Hans Bækvang, fordi en tidlig reaktion øger chancen for at inddæmme smitten.

Han fortæller desuden om to tilfælde af smitte hos beboere på plejecentre, hvor alle var vaccinerede. De to beboere havde dog ingen symptomer og blev ikke syge, men var smittede. I dag, tirsdag, åbner der nyt testcenter i Fredensborghallen med kviktest, og det sker i forhallen, hvor testcentret ikke forstyrrer idrætsaktiviteterne i hallen.

Om kort tid flytter testcentret fra Humlebæk Idrætscenter til Humlebæk Centret, og i Nivå og Kokkedal arbejder kommunen på at finde et egnet sted, der ikke er i idrætshallerne. En løsning forventes omkring den 1. juni, oplyser Hans Bækvang.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?