19. maj 2019
Naboerne til Toelt Losseplads går kritisk til Norfors, der vil lave en sorteringscentral for alt genanvendelig affald fra fem kommuner.  Her et billede fra 2009, hvor der gik ild i et affaldsbjerg .Foto: Thomas Olsen
Naboerne til Toelt Losseplads går kritisk til Norfors, der vil lave en sorteringscentral for alt genanvendelig affald fra fem kommuner. Her et billede fra 2009, hvor der gik ild i et affaldsbjerg .Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Losseplads med store årlige udsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Losseplads med store årlige udsving
Fredensborg - 15. december 2018 kl. 05:28
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af læs jord til Toelt Losseplads varierer med konjunkturer og travlheden i byggebranchen, og det er forklaringen på, at Affaldsselskabet Norfors arbejder med et gennemsnitstal på mellem 16 og 37 daglige kørsler.

arrow Læs også: Jamen, kørselsstatistikken findes jo!

Tonny Juul Nielsen, direktør i Norfors, forklarer, at tallene er trukket fra de seneste fem års kørselsstatistikker med affald eller jord til Toelt Losseplads. Det er udtryk for variationen. Det travleste år var der 37 kørsler daglige, det mindst travle år i 2017 var der 16 daglige kørsler. Fremover forventer Norfors, at der kommer op til 35 vogne per dag i gennemsnit, og Tonny Juul Nielsen afviser, at det bliver en markant forøgelse af trafikken.

At Norfors kun forventer 14.500 ton affald til sorteringscentralen på Toelt Losseplads, når målet om genanvendelse er cirka 25.000 ton, skyldes borgernes affaldsmønster.

- En stor del af det genanvendelige affald af dagrenovationen bliver afleveret direkte på genbrugspladsen. De 14.500 ton er et tal, som vores rådgiver fra Rambøll har regnet på, forklarer Tonny Juul Nielsen, der understreger, at Norfors ikke laver anlægsbyggeri eller andre støjende aktiviteter, der kan forklare den støj, som beboerne i Kvistgårdhusene i øjeblikket oplever.

Norfors er tidligere blevet kritiseret for at operere med gennemsnitstal mellem 16 og 37 daglige biler, hvilket er set over fem år. Det kan jo være, at fire år ligger på 37 og kun et år på 16. Eller omvendt, men det tal kunne Tonny Juul Nielsen ikke trække ud fredag eftermiddag, hvor de fleste enten var gået på weekend eller var på vej på weekend. Tallene kan ventes i næste uge.

arrow Affaldshelvede? Bilag indikerer fordobling af trafik
14. december 2018 kl. 10:43 Opdateret: kl. 10:43

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede