18. september 2021
Skovgården har fået 12 klager siden det stod færdig i oktober 2020. Foto: Allan Nørregaard
Skovgården har fået 12 klager siden det stod færdig i oktober 2020. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder beklager forholdene på Skovgården: Nye tiltag er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder beklager forholdene på Skovgården: Nye tiltag er på vej

Der skal ske færre fejl i fremtiden. Det slår den daglige leder af Skovgården fast. Nu bliver arbejdsgangene kigget i sømmene, og så bliver der ansat fagpersonale til at mindske fejl og mangler.

Fredensborg - 27. juli 2021 kl. 04:31
Af Trine Lønbro Nielsen

- Vi går til vores arbejde med stor faglighed, og vi bliver motiveret af de gode borgerforløb, som vi heldigvis også har rigtig mange af - de hører også med til historien, synes jeg, indleder leder af pleje- og rehabiliteringscentret, Skovgården, Charlotte Dyrby, en samtale om forholdene på stedet.

arrow Læs også: Debat: Kommentar til artiklerne om Skovgården og genoptræningen

I de seneste dage har Frederiksborg Amts Avis skrevet artikler om en række klager, om en tilsynsrapport, der vurderer Skovgårdens rehabiliteringscenter til 'mindre tilfredsstillende' og om borgeres beretninger om meget lange ventetider, travlhed, medicinfejl og skæv kommunikation.

I gårsdagens avis fortalte Pia Rasmussen eksempelvis, hvordan hun fandt sin mor i en pøl af tis, siddende i bar underkrop.

For Charlotte Dyrby er der ingen tvivl om, at der af og til er udfordringer, som kunne håndteres bedre, og dem vil hun gerne beklage.

- Det er klart, at sådan noget ikke må ske. Den er ikke længere - men når fejl alligevel sker, så må vi sætte ind for at finde ud af, hvorfor de er sket, og hvordan vi kan undgå, at de sker igen, fortæller hun.

Udfordringerne står i kø

Med til fortællingen om Skovgården hører også en række omstændigheder, der ifølge Charlotte Dyrby ikke må være en undskyldning, men som kan være en del af forklaringen på, hvorfor centret har fået en del klager de seneste måneder.

Skovgårdens Rehabiliteringscenter er det forhenværende Pilebo, der i oktober 2020 flyttede til de nye bygninger på Boserupvej i Humlebæk og i den anledning skiftede navn. Siden flytningen har personalet ifølge Charlotte Dyrby sat mange kræfter ind for at lære den nye bygning at kende, samtidig med at det har været svært at skaffe de nødvendige hænder. Som alle andre steder har også Skovgården været præget af Covid19, og i januar måtte stedet lukke ned, da virusset spredte sig på afdelingen. Det gjorde ikke arbejdspresset mindre.

- Vi har haft meget at se til de seneste måneder, og lige som det så ud til at blive bedre, så kom sommerferien. Det er klart, at der trods det, ikke må ske fejl, men personalet knokler, siger hun og henviser til, at Skovgården samtidig arbejder med særligt komplekse borgere, og at hverdagen derfor sjældent er forudsigelig.

- Vi har et rigtig spændende afsnit med mange af de mest komplekse borgere. Mange af dem står i akutte situationer og i livskriser, og det gør, at der hurtigt kan opstå noget uventet. Det er klart, at vi ønsker, at vores forløb fungerer godt, og at vores borgere og de pårørende føler sig inddraget og informeret, men nogle gange ender vi i en uforudsigelig situation, og det er beklageligt, fortæller hun.

Nye tiltag

For at komme de mange klager til livs har Skovgården iværksat en række nye tiltag, som Charlotte Dyrby forventer vil kunne mærkes, så snart sommerferien er ovre. Der er blandt andet blevet ansat en farmakonom, der skal assistere sygeplejerskerne i medicinhåndteringen, så Skovgården kan komme de fejl på medicinområdet, som BDO tilsynsrapport blandt andet konstaterede, til livs.

- Vi vil selvfølgelig helst helt undgå fejl, og det arbejder vi nu for. Udover at ansætte en farmakonom, så har vi hyret en ekstern konsulent, der sammen med os skal bidrage til de bedst mulige borgerforløb, og så begynder vi også at føre statistik over svartider for kaldene, forklarer hun.

Forholdene på Pilebo Rehabilitering blev i 2020 - forud for flytningen og navneskiftet til Skovgården Rehabilitering - vurderet til at have 'meget tilfredsstillende forhold'.

Synes du, at kommunen er der for dig?