20. juni 2021
Marken anlægges i samarbejde med unge 'kunstambassadører', som her er i gang med at klargøre kartoffelmarken. Foto: David Kahr
gallery icon

Se billedserie

Marken anlægges i samarbejde med unge 'kunstambassadører', som her er i gang med at klargøre kartoffelmarken. Foto: David Kahr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner og michelinkok står bag museums nye kartoffelmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner og michelinkok står bag museums nye kartoffelmark

Nivågaards Malerisamling inviterer alle til at dyrke kartofler på museets mark som kunstneren Danh vo og kokken Christian F. Puglisi står bag

Fredensborg - 12. maj 2021 kl. 11:15
Af Peter Mailand

Nivaagaards Malerisamling har netop købt en 900 m2 stor grund vest for Nivåcenteret og nu inviterer museet alle borgere i Nivå til at dyrke kartofler på marken henover sommeren.

Ideen kommer fra kunstneren Danh Vo og michelinkokken Christian F. Puglisi, som museet samarbejder med.

Det hele afsluttes med en høstfest i forbindelse med den årlige Nivådag lørdag den 28. august, hvor Christian F. Puglisi står bag gryderne og laver mad af kartoffeløsten, oplyser museet i en pressemeddelelse.

Voksede op i Nivå

Både Danh Vo og Christian F. Puglisi er vokset op i Nivå.

Dahn Vo kom hertil som flygtning fra Vietnam og Puglisi fra Sicilien. De arbejder i hver deres felt, men er begge optaget af natur og dyrkning af jorden. Det er ønsket fra dem begge, at kartoffelmarken skal bidrage til en større forståelse for lokalproduktion af fødevarer, naturens tilstand, bæredygtighed og socialt samvær.

Michelinkokken Christian F. Puglisi kom til Nivå som 7-årig, og han husker stadig duften af alverdens krydderier i opgangen i Islandshøjparken, hvor han boede sammen med naboer af forskellige oprindelige nationaliteter.

Ifølge Puglisi er kartoffelmarken en spiselig hyldest til verdens forskelligheder og en jordnær påmindelse om, at vi mennesker er afhængige af jorden og dens afgrøder.

Puglisi peger på, at vi i denne del af verden opfatter kartoflen som noget meget dansk, men den er - som alt muligt andet - kommet til os udefra og er en af de mest internationale råvarer. Kartoffelmarken lægges med ca. 35 kartoffelsorter med forskellig smag, former og farver.

Hjælp fra elever på Nivå Skole

Når kartoflerne skal hyppes, luges, vandes og høstes, bliver det med hjælp fra de lokale børn og deres familier og naboer. 0.-1. klasserne fra Nivå Skole er med til at lægge nogle af de første kartofler i maj, kombineret med undervisningsforløb om kartoflen.

De unge kunstambassadører fra projektet 'Hjemme i kunsten' hjælper under hele forløbet med arbejdet i kartoffelmarken. Og Nivå Nu laver sammen med lokale beboere mad over bål, når der serveres gratis mad til hyppedagene, mens drengene fra Mind your own business serverer kaffe og donuts til alle, der hjælper til på læggedagen.

Alle interesserede kan møde op, når der lægges kartofler torsdag den 27. maj kl. 15-18.

Hyppedage bliver 8., 15. og 22. juni kl. 15-18.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?