16. december 2018
Kunsten bliver nu en fast ingrediens, når Fredensborg Kommune bygger nyt. En procent af byggesummen skal gå til kunstudsmykning. Foto: Thomas Arnbo
Kunsten bliver nu en fast ingrediens, når Fredensborg Kommune bygger nyt. En procent af byggesummen skal gå til kunstudsmykning. Foto: Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst får plads i nyt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst får plads i nyt byggeri
Fredensborg - 21. marts 2018 kl. 04:02
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i Fredensborg Kommune kan se frem til mere kunst i bybilledet. En procent af byggesummen ved større kommunale byggerier bliver fremover øremærket til kunst. Det gælder også projekter, der allerede er bevilget penge til. Det betyder, at kommunen eksempelvis vil bruge 220.000 kroner på kunst til det nye 'Gymnastikkens Hus' i Kokkedal, som har et budget på 22 millioner kroner.

Den nye kurs er vedtaget af et enigt økonomiudvalg. Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) ser gerne, at der er mere offentlig kunst i byerne. Han mener, at det falder i tråd med kommunens identitet.

- Vi er en kulturel kommune, hvor mange borgere interesserer sig for kunst og laver kunst, siger Thomas Lykke Pedersen.

Ifølge Ulrikke Neergaard, der er direktør for museet Køs - Museum for kunst i det offentlige rum, er kunsten blandt andet vigtig, fordi den gør en by unik.

- Kunsten kan overraske og pirke vores sanser på en anden måde, end arkitekturen kan, og den kan fortælle historien om lige netop det sted, hvor den er placeret, siger Ulrikke Neergaard.

Det er vigtigt, at det er fagligt kompetente folk, der træffer beslutningen om, hvilken kunst pengene skal gå til, mener hun.

- Kunsten skal tale til borgerne og passe sammen med arkitekturen eller byrummet, og det kræver en analyse af stedet, inden kunsten bliver skabt. Derfor er det også vigtigt at vælge den kunster, der er bedst egnet og ikke nødvendigvis kun vælge de lokale kunstnere, siger Ulrikke Neergaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk