20. januar 2018
Kristian Hegaard - 26 år og byrådsmedlem i Fredensborg Kommune - skal i Folketinget som 2. suppleant for Martin Lidegaard. 1. suppleanten frasagde sig mulighed. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kristian Hegaard - 26 år og byrådsmedlem i Fredensborg Kommune - skal i Folketinget som 2. suppleant for Martin Lidegaard. 1. suppleanten frasagde sig mulighed. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kristian Hegaard skal i Folketinget: Her er det mest specielle øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian Hegaard skal i Folketinget: Her er det mest specielle øjeblik
Fredensborg - 15. marts 2017 kl. 10:42
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For godt 10 år siden trænede han fodboldspillere og kæmpede for fodboldmål på Langebjergskolen. Nu skal den 26-årige Kristian Hegaard i Folketinget i tre måneder.

Den 18. april går Martin Lidegaard (R) på forældreorlov, og da Kristian Hegaard er 2. suppleant i Nordsjælland, må han træde til, og han glæder sig helt vildt.

- Jeg bliver en del af det radikale hold, og jeg vil kæmpe for vores tre mærkesager, som er uddannelse, uddannelse og uddannelse. Jeg er også byrådsmedlem i Fredensborg Kommune, og jeg bor i Nordsjælland, så jeg vil nok også benytte mig af muligheden for at kunne stille §20 spørgsmål om eksempelvis driften på kystbanen eller planerne om modulvogntog på flere veje i Nordsjælland, siger Kristian Hegaard, der som jurastuderende havde et helt særligt øjeblik, da han skulle skrive under et stykke papir med teksten »Jeg lover herved på ære og samvittighed at overholde rigets grundlov«.

Kristian Hegaard sidder i kørestol på grund af en medfødt muskelsygdom, og derfor vil han ikke kunne tale fra Folketingets talerstol. Der er lavet plads, så han kan sidde i den radikale folketingsgruppe i salen, men sine taler vil han skulle holde fra bordet foran talerstolen - akkurat som Sarah Glerup gjorde sidste år, da hun i tre uger var suppleant i Folketinget for Enhedslistens Pelle Dragsted.

Se her billederne fra Kristian Hegaards virke i de seneste år fra kommunalvalget i 2009, hvor han blev valgt til byrådet i Fredensborg Kommune som 18-årig.

Læs et større interview med Kristian Hegaard i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 16. marts.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk