30. juli 2021
For et par år siden var stueetagen på Humlebæk Station ikke udlejet, og kommunen havde mulighed for at købe den smukke stationsbygning. Dengang var der langt fra et flertal for opkøbet, men Radikale Venstre håber, at tiderne har ændret sig. Foto: Allan Nørregaard
For et par år siden var stueetagen på Humlebæk Station ikke udlejet, og kommunen havde mulighed for at købe den smukke stationsbygning. Dengang var der langt fra et flertal for opkøbet, men Radikale Venstre håber, at tiderne har ændret sig. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køb af to stationer er igen i spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køb af to stationer er igen i spil

Køb stationerne i Humlebæk og Nivå. De har stor kulturel værdi for bysamfundene, og derfor skal deres brug afgøres af byrådet, mener Radikale Venstre.

Fredensborg - 25. februar 2021 kl. 05:12
Af Steffen Slot

Forslaget er ikke nyt. Det var også i spil for to år siden, støttet af Radikale Venstre, og nu håber partiet, at tiden er blevet moden, så hele byrådet kan se ideen.

arrow Læs også: To timer med snak om bymidten

- De to stationsbygninger har stor betydning for de to bymidter i Nivå og Humlebæk, og derfor stiller Radikale Venstre forslag om at købe bygningerne fra DSB Ejendomme.
- Det var også fremme i marts 2019, men dengang stod vi alene med ønsket, siger spidskandidat Lars Simonsen (R), der mener, at Fredensborg Kommune skal have råderet over de to bygninger for at lade dem indgå skabelsen af attraktive bymidter.

Kun ved at eje dem kan politikerne og borgerne være med til at få indflydelse på, hvad der skal ske i bygningerne, lyder synspunktet. I Nivå er bygningen udlejet til en yngre mand, der laver kebab og sælger kaffe, og Humlebæk Station har en kiosk i stueetagen - af mange udskældt for at fremstå rodet.

På 1.salen i Humlebæk er stationen udlejet til boliger, og det var et af argumenterne imod købet for to år siden: At kommunen ikke ønsker at påtage sig arbejdet med at være udlejer.

- Kommunen har før været udlejer, så det kan godt lade sig gore, og vi skal selvfølgelig opføre os ordentligt og anstændigt, hvis kommunen køber de to stationer. Men det kan jo være, at man kan lave nogle aftaler med lejerne - eller vente, til lejemålene bliver ledige. Derefter har vi som kommune råderet over bygningen, siger Lars Simonsen.

Rent formelt stiller Radikale Venstre et forslag om, at forvaltningen undersøger, om det er muligt at købe de to ejendomme og derefter få et køb med i budgetforhandlingerne.

arrow Ny bymidte: Spørg hvad vi kan give - og giv plads til at se det
02. marts 2021 kl. 09:04 Opdateret: kl. 08:59
arrow Op til seks etager: Penthouselejligheder lever stadig
10. februar 2021 kl. 06:52 Opdateret: kl. 06:51
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?