26. juni 2019
Katten Misling vækkede en nat Povl Valdemar Andersen ved stædigt at kradse ham i ansigtet og hoppe over på konens brystkasse. Hun havde lige fået et hjertestop. Foto: Allan Nørregaard
Katten Misling vækkede en nat Povl Valdemar Andersen ved stædigt at kradse ham i ansigtet og hoppe over på konens brystkasse. Hun havde lige fået et hjertestop. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kat kan vinde årets hjerteredder-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kat kan vinde årets hjerteredder-pris
Fredensborg - 31. januar 2019 kl. 19:44
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En forunderlig historie om katten Misling, der har reddet et menneskeliv, kan ende som modtager af prisen »Årets hjerteredder 2019«. Katten er indstillet sammen med Povl Valdemar Andersen og Mehmet Ali Kizilkaya fra Kokkedal.

arrow Læs også: Hjertereddere hyldet

Natten til den 1. april fik Bodil Elisabeth Rasmussen et hjertestop i sin seng i Kokkedal. Klokken 01.33 blev Povl Valdemar Andersen vækket af katten, der kradsede ham i ansigtet og derefter hoppede over på konens brystkasse. Han konstaterede, at konen var livløs og uden vejrtrækning, og klokken 01.35 ringede han 112 og begyndte derpå på hjerte-lunge-redning.

Hjerteløber Mehmet Ali Kizilkaya fra Egedalsvænge ankom med en hjertestarter efter cirka fire-fem minutter og fik hjertet i gang igen. Den første ambulance ankom klokken 1.43, og Bodil Elisabeth Rasmussen blev først behandlet i soveværelset og senere i ambulancen, inden turen gik til Gentofte Hospital. Hun har det godt i dag.

Tv-værten Camilla Miehe-Renard står i spidsen for det store arrangement, som Hjerteforeningen står bag sammen med Østifterne.Kåringen foregår på Kalvebod Brygge fredag den 8. februar.

arrow 15-årig dreng reddede sin far ved hjertestop
08. februar 2019 kl. 07:32 Opdateret: kl. 15:52
arrow Jørgen fik hjertestop i soveværelset - Dennis reddede ham
08. februar 2019 kl. 06:55 Opdateret: kl. 16:14

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede