23. marts 2019
En stor gevinst ved at flytte til Christianshus er, at skolen undgår en periode med skoledrift på en byggeplads ? for det kan hurtigt blive realiteten, hvis nye skolebygninger skal opføres på Cirkelhusgrunden. Foto: Allan Nørregaard
En stor gevinst ved at flytte til Christianshus er, at skolen undgår en periode med skoledrift på en byggeplads ? for det kan hurtigt blive realiteten, hvis nye skolebygninger skal opføres på Cirkelhusgrunden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe privatskole skifter spor i fornyelsesplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe privatskole skifter spor i fornyelsesplan
Fredensborg - 06. september 2018 kl. 05:13
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Privatskolen NGG har fået et år til at undersøge, om en ny skole kan bygges op omkring erhvervsdomicilet Christianshus. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Borgmester vil undgå misforståelser i kæmpe bymidteprojekt

I stedet for at bygge nær Cirkelhuset - tæt på byggeriet af et nyt butikscenter - vil privatskolen nu forsøge at flytte en del af skolen til Christianshus. Det er et erhvervsdomicil i herregårdsstil, der ligger få hundrede meter derfra i Hørsholm Kommune.

Christianshus sætter i alt omkring 5.500 kvadratmeter i spil, og tanken er, at der skal bygges nye 5.500 kvadratmeter lige akkurat nord for kommunegrænsen i Fredensborg Kommune - mellem Christianshus og motorvejen, trukket lidt mod nord.

- Muligheden er opstået, fordi der bliver nogle store lejemål ledige i Christianshus. Bygningerne har en atmosfære, der passer godt til NGG, og der er blandt andet en fantastisk aula. Der skal ikke bygges meget om, før det kan blive rigtig gode undervisningslokaler, fortæller Claus Campeotto, rektor på NGG.

Han understreger, at planerne stadig er afhængige af, at området ved Cirkelhuset kan udvikles til et butikscenter. Skolen har de seneste år været i tæt kontakt med investorer, der har vist stor interesse for at udvikle området med butikker til pladskrævende varer.

Nordsjællands Grundskole & Gymnasium ejer i øjeblikket størstedelen af Cirkelhuset, hvor privatskolen ligger i dag. Ejerskabet er nøglen til en udviklingsplan, hvor Cirkelhusområdet skal gentænkes som butikscenter, og gevinsten skal være med til at finansiere en mere moderne skole for NGG, der har over 1300 elever.

Indtil nu har planen været, at skolen skulle nytænkes på Cirkelhusgrunden, men nu er skolens blik rettet mod de eksisterende og velholdte bygninger Christianshus.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis eller køb adgang via dette link: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_validate_or_buy/

arrow Grønt lys til at udvikle omstridt kæmpecenter
21. december 2018 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:37
arrow Kommune frygter nyt butikscenter hos naboen
30. oktober 2018 kl. 04:26 Opdateret: kl. 20:40

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede