13. august 2020
Christian 10. rider over grænsen efter genforeningen. Foto: Heinrich Dohm
Christian 10. rider over grænsen efter genforeningen. Foto: Heinrich Dohm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp biblioteket med at skabe idéer til milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp biblioteket med at skabe idéer til milepæl
Fredensborg - 20. juli 2019 kl. 05:35
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal tænkes nye idéer, så det knager, når Fredensborg Bibliotekerne inviterer til idémøde. Det gør de i anledningen af, at det i år 2020 er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark, og det vil biblioteket gerne fejre, oplyser de i en pressemeddelelse.

Kulturministeriet har oprettet en pulje med midler, der kan søges til at markere Genforeningsjubilæet 2020, og de midler tager mødet udgangspunkt i. Pengene vil nemlig komme til at gå til formidlende og folkeoplysende aktiviteter og udstillinger.

- Vi har på Fredensborg bibliotekerne en idé om at søge midler til aktiviteter inden for kategorien 'Danmarks etablering som nationalstat - og fremtiden. Fokus vil være på - med udgangspunkt i grænselandets historie og afstemningen 1920 - at perspektivere nationalstaten anno 2020, udtaler afdelingsleder på Fredensborg Bibliotek Maria Björnsdóttir.

Til mødet, der finder sted torsdag den 8. august klokken 19.00 på Fredensborg Bibliotek, er alle velkomne til at være med til at brainstorme. Det gælder både repræsentanter for lokale foreninger, virksomheder og interesserede privatpersoner.

- Det kan være lokalhistoriske foreninger, dansk-tyske foreninger, borgere med familiemæssig tilknytning til begivenhederne, kor, orkestre, rideforeninger, bagere, konditorer, historikere, kunstnere, forfattere, foredragsholdere, musikere, teaterforeninger, skuespillere, historiefortællere, forskere, skolelærere og pædagoger, udtaler Maria Björnsdóttir.

- Derfor vil vi gerne invitere til et brainstormmøde for alle, der kunne tænke sig at være en del af dette initiativ. Vi skal både have fokus på, hvilke aktiviteter vil vi lave, hvad vil det koste, og hvad vi alligevel kan gennemføre sammen, i tilfælde af vi ikke får tildelt midler fra puljen.

Hvis man gerne vil deltage i idémødet, skal man tage kontakt til Maria Björnsdóttir på hendes mail: marib@fredensborg.dk eller på telefon: 72 56 24 62 senest den 6. august klokken 16.00.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?