26. juli 2021
Det er næppe dårlig medieomtale, der skaber utrygheden i Danmarks mest utrygge boligområde, eftersom området relativt sjældent optræder på politiets døgnrapport. Her et arkivfoto fra en drabssag i 2014.
Det er næppe dårlig medieomtale, der skaber utrygheden i Danmarks mest utrygge boligområde, eftersom området relativt sjældent optræder på politiets døgnrapport. Her et arkivfoto fra en drabssag i 2014.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Danmarks mest utrygge boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Danmarks mest utrygge boligområde

Den nyeste tryghedsundersøgelse fra Rigspolitiet viser, at trygheden halter i Nivå.

Fredensborg - 07. januar 2021 kl. 19:02
Af Trine Lønbro

Hvert år gennemfører Rigspolitiet en undersøgelse af trygheden i Danmark og af tilliden til politiet blandt danskerne. De nyeste tal er fra 2019, og de viser, at trygheden i Fredensborg Kommune ligger en lille smule under gennemsnittet for kommunerne i Nordsjællands Politikreds.

Mens 84,4 procent af de adspurgte i Nordsjælland svarer, at de føler sig trygge i deres nabolag, så er andelen af trygge borgere i Fredensborg Kommune 81,7 procent.

arrow Læs også: V vil have tryghed på dagsordenen

Udover at afdække trygheden i landets 98 kommuner, så viser undersøgelsen også, hvordan det står til ude i de særligt udsatte boligområder. Disse områder udpeges hvert år af politikredsene på baggrund af en analyse af, hvilke boligområder der i den enkelte politikreds er mest belastet af kriminalitet og utryghedsskabende adfærd.

I Nordsjællands Politikreds var der i 2019 to særligt udsatte boligområder: Nøjsomhed i Helsingør og Islandshøjparken/Nivåhøj i Nivå.

Værre end ghettokvarteret

Selvom Nøjsomhed kom på Ghettolisten i 2018, og Islandhøjparken/Nivåhøj stadig blot betragtes som et særligt udsat boligområde, så er trygheden blandt beboerne i Islandshøjparken/Nivåhøj væsentlig lavere end i Nøjsomhed, viser undersøgelsen.

Her er det kun lige over halvdelen af beboerne, der føler sig trygge, mens 70,8 procent af beboerne i Helsingørs ghettokvarter er trygge ved nabolaget.

Med kun 53,5 procent trygge beboere er Islandshøjparken/Nivåhøj det boligområde i hele landet, hvor utrygheden er størst. Til sammenligning svarer 68,9 procent af beboerne i det berygtede ghettoområde Møjlnerparken beliggende på ydre Nørrebro i København, at de er trygge ved deres nabolag.

Tillid til politiet

Mens der er stor forskel på oplevelsen af tryghed i Fredensborg Kommune generelt og oplevelsen af trygheden blandt beboerne i Islandshøjparken/Nivåhøj, så er tilliden til politiet nogenlunde ens.

I Fredensborg Kommune har 81 procent tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de får brug for det, mens det i Islandshøjparken/Nivåhøj er 78 procent.

Rigspolitiets undersøgelse blev lavet i sommeren 2019 af Epinion. Den viser at trygheden i Islandshøjparken/Nivåhøj er faldet fra 2018 til 2019.

Fakta

  • Rigspolitiet gennemfører hvert år en tryghedsundersøgelse.

  • Det er Epinion, der har lavet den seneste undersøgelse fra 2019.

  • Trygheden vurderes ud fra følgende spørgsmål: På en skala fra 1-7, hvor 1 er 'jeg føler mig grundlæggende tryg i mit nabolag' og 7 er 'jeg føler mig grundlæggende utryg i mit nabolag', hvor tryg eller utryg føler du dig så? Med nabolag menes det område, der umiddelbart omgiver din bopæl."

  • Andelen af borgere, der har svaret, at de føler sig trygge i deres nabolag, er opgjort som borgerne, der har svaret 1-3 på 7-trinsskalaen.

  • Tilliden til politiet er vurderet ud fra følgende spørgsmål: »Er du enig i følgende udsagn? Jeg har tillid til, at politiet vil hjælpe mig, hvis jeg har brug for det.« De der har svaret ja antages i undersøgelsen at have tillid til politiet.

arrow Politiker vil nytænke de boligsociale indsatser
10. januar 2021 kl. 06:13 Opdateret: kl. 15:37
arrow Politikere er chokerede over tryghedsundersøgelse
08. januar 2021 kl. 06:16 Opdateret: kl. 19:34
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?