6. maj 2021
Bestil gerne billet i forvejen. Ved større grupper kan man aftale privat rundvisning via info@visitfredensborg.nu.
Bestil gerne billet i forvejen. Ved større grupper kan man aftale privat rundvisning via info@visitfredensborg.nu.
Foto: PETER DAHLERUP
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guidede ture til et smukt forår omkring slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guidede ture til et smukt forår omkring slot

Hele det smukke forår kan man hver lørdag og søndag få en rundvisning rundt om Fredensborg Slot og i den smukke slotspark.

Opdateret 28. april 2021 kl. 06:13
Fredensborg - 28. april 2021 kl. 06:05

Slottet, snart 300 år gammelt, ved Esrum sø, er en smuk ramme om kongefamiliens liv, og det har en særstatus blandt de danske slotte, som dronningens mest benyttede residens.

Frederiks IV byggede det elegante slot og ledte den kongelige jagt, Zar Alexander kørte på cykel i omegnen, når Europas Svigerfar, Christian den X, samlede slægten i 1880'erne, og Prins Henrik valgte parken som sit sidste hvilested.

Det og meget mere kan man høre mere om, hvis man booker en tur med lokale guider, der viser rundt i slotshaven. Turstart sker hver lørdag og søndag klokken 11.00 fra den 1. maj og til og med den 27. juni, og initiativet er netop begyndt igen her efter nedlukningen.

Det elegante barokslot fra 1700-tallet, blev bygget som jagtslot for Frederik den 4, og det har igennem århundrede dannet rammen om mange større officielle statsbesøg og sammenkomster i kongefamilien. Guiderne viser dig havens særlig attraktioner, og tager dig tilbage i historien med historier om kongelige jagter, mystiske skulpturer og den store kongelige familie, fortæller guiderne i en pressemeddelelse.

Mødestedet er foran indgangen til slottet ved gitterporten overfor ishuset. Billetter kan købes via hjemmesiden www.byvandring.nu, visitnordsjaelland.billetexpress.dk eller ved reservation via info@visitfredensborg.nu betaling ved start - kontant eller mobil pay. Prisen for voksne er 100 kroner, og for børn i alderen 7-17 år koster det 50 kroner.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?