26. marts 2019
Krumnæbet ryler. Erik Biering
gallery icon

Se billedserie

Krumnæbet ryler. Erik Biering
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fugleværnsfonden fejrer 10 års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fugleværnsfonden fejrer 10 års jubilæum
Fredensborg - 23. juni 2018 kl. 14:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 1. juli er det 10 år siden, at direktøren for Den Hageske Stiftelse, Jørgen Hage, klippede den røde snor og indviede naturreservatet i Nivåbugten. Det er samtidig 10 år siden, at Fugleværnsfondens arbejdsgruppe, der består af en flok frivillige naturplejere, så dagens lys. Fugleværnsfonden indgik nemlig en aftale med Fonden Den Hageske Stiftelse om at stå for driften af området.

Arbejdsgruppen inviterer derfor til fejring af 10-års jubilæet. Festlighederne foregår i fugletårnet ved Nivå Bugt Strandenge søndag den 1. juli klokken 13 til 16. Der vil være en let forfriskning, og som altid kan man få vejledning i områdets fugleliv. Alle er velkomne.

Siden naturreservatets indvielse i 2008 har Fugleværnsfonden udvidet sit forvaltningsområde. Den 1. maj 2016 indgik Fugleværnsfonden i en forpagtningskontrakt med Lyngebækgård. I dag forvalter Fugleværnsfonden således 20 hektar fuglevenlig natur i Nivå Bugt.

Oprettelsen af naturreservatet i Nivå Bugt Strandenge har ført til en markant stigning i antallet af rastende og fødesøgende fugle i området, fordi fuglene nu har mere ro til at hvile og søge føde.

- Eksempelvis oplever vi nu, at der om efteråret kan stå flere hundrede viber på tangen ud for fugletårnet. Også ænder, gæs og sangsvaner raster i større antal og længere tid, og ind imellem kan man opleve en havørn, som jager eller hviler sig på stenene i bugten, fortæller Lise Nielsen fra den lokale arbejdsgruppe.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede