22. september 2020
Guidegruppen består af Vibeke Pak, Vivi Jensen, Christian Apostoli. Foto: Peter Dahlerup
Guidegruppen består af Vibeke Pak, Vivi Jensen, Christian Apostoli. Foto: Peter Dahlerup
Foto: PETER DAHLERUP
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Følg løvfaldet og historien slotsparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Følg løvfaldet og historien slotsparken
Fredensborg - 10. september 2020 kl. 17:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slottet i parken ved Esrum Sø er en smuk ramme om kongefamiliens liv, og det har en særstatus blandt de danske slotte, som dronningens mest benyttede residens efter Amalienborg.

Frederik IV byggede det elegante slot og ledte den kongelige jagt, og under Frederik den V blev mange af de spændende statuer og anlæg skabt. Zar Alexander kørte på cykel i omegnen, når Europas Svigerfar, Christian den X, samlede slægten i 1880'erne, og Prins Henrik valgte parken som sit sidste hvilested.

Alt det kan man høre mere om, når lokale guider viser rundt i slotsparken og fortæller de spændende historier. Hele efteråret kan man hver lørdag få en rundvisning rundt om Fredensborg Slot og i den smukke slotspark. Slottets og parkens karakter som jagtslot og jagtterræn står særlig skarpt om efteråret, når bladene skifter farve, og de store jagter traditionelt foregik. Fredensborg har også dannet rammen om mange større officielle statsbesøg og sammenkomster i kongefamilien. Guiderne viser dig havens særlig attraktioner, og fortæller om den vilde jagt, mystiske skulpturer, statsbesøg og festligheder i den store kongelige familie.

Turen runder også Zarens Villa og kommer ind på samspillet mellem slottet og byen Fredensborg, der voksede op for foden af slottet.

Det sker hver lørdag fra den 12. september til den 07. november og den 05. december, alle dage klokken 11.00. Mødested er indgangen til slottet ved gitterporten overfor ishuset. Det koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn i alderen 7-17 år.

Billetter kan købes via hjemmesiden www.byvandring.nu, visitnordsjaelland.billetexpress.dk eller ved turens start - kontant eller mobil pay.

Bestil gerne billet i forvejen. Ved større grupper kan man aftale privat rundvisning.

Har debatten om sexisme taget overhånd?