4. marts 2021
Benediktehjemmet er et af de plejecentre, der ikke er ramt af Covid-19. Det er også lykkedes at undgå smitte i en lang periode, men indne for de seneste tre uger er smitten kommet ind på fire plejecentre og rehabiliteringsafdelingen på Skovgården.Foto: Allan Nørregaard
Benediktehjemmet er et af de plejecentre, der ikke er ramt af Covid-19. Det er også lykkedes at undgå smitte i en lang periode, men indne for de seneste tre uger er smitten kommet ind på fire plejecentre og rehabiliteringsafdelingen på Skovgården.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire plejecentre er nu ramt af pandemien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire plejecentre er nu ramt af pandemien

Smitten har bredt sig til tre beboere på plejedelen af Skovgården, imens den er inddæmmet på rehabiliteringsdelen. Kun Benediktehjemmet og Egelunden er fri af Covid-19.

Opdateret 19. januar 2021 kl. 21:14
Fredensborg - 19. januar 2021 kl. 21:03
Af Steffen Slot

120 smittede den seneste uge. 294 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Imens smittetallene falder på landsplan, rykker Fredensborg Kommune opad på listen over de kommuner, der har flest nye smittede.

arrow Læs også: Rygte florerer: Ledelsen fik vaccine uden om listerne

Fredensborg Kommune var tirsdag den rødeste af alle kommuner i Nordsjælland på kortet over nye smittefælde den seneste uge, og det betyder, at Fredensborg Kommune nu ligger på 3. pladsen.

Der er udbrud på fem plejecentre. Ingen beboere er døde af Covid-19, fortæller Hans Bækvang, centerchef for Ældre og Omsorg i Fredensborg Kommune.

- Beboerne er en sårbar gruppe, og vi gør alt for at beskytte dem, men det er også svært. På Pleje- og Rehabiteringscentret Skovgården i Humlebæk har vi nu tre smittede beboere i plejeboligerne, selvom vi har forbudt al færdsel fra rehabiliteringsafsnittet, der har været ramt af smitte, fortæller Hans Bækvang.

Alt er sprittet af

På rehabiliteringsdelen har der ikke været nye smittede siden den 13. januar. En del af borgerne på rehabiliteringsdelen blev i sidste uge sendt hjem før tid, og Hans Bækvang håber, at afdelingen kan genåbne i løbet af næste uge. Alle værelser, stuer, opholdsrum, toiletter - ja alt er blevet grundigt, grundigt rengjort.

I sidste uge blev smitten på Øresundshjemmet i Humlebæk kendt, og det samme var et udbrud på Lystholm i Fredensborg. Senest er der også et smitteudbrud på Mergeltoften i Nivå, hvilket betyder, at kun Benediktehjemmet i Fredensborg og Egelunden i Kokkedal er gået fri af smitten.

Smitteudbruddene betyder, at der er besøgsforbud på de fire plejecentre, bortset fra en enkelt nær kontakt og i tilfælde af helt særlige omstændigheder. Fredensborg Kommune følger alle retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, og der har også været enkelte tilfælde, hvor Fredensborg Kommune har anlagt et yderligere forsigtighedsprincip.

- Det har været medarbejdere, der kommer fra meget små boliger, hvor vi ved smitterisiko har sagt, at de lige skulle vente en dag eller to med at komme på arbejde, indtil der fra andre beboere var kommet negativt testsvar, fortæller Hans Bækvang.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?