27. februar 2020
Stor eller lille risiko? Det betyder ikke så meget, når Politi og Ammunitionsrydningstjenesten bliver tilkaldt. Der tages ingen chancer.
Stor eller lille risiko? Det betyder ikke så meget, når Politi og Ammunitionsrydningstjenesten bliver tilkaldt. Der tages ingen chancer.
Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få fakta: Skoleleder fortæller om fundet i kemilokalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få fakta: Skoleleder fortæller om fundet i kemilokalet
Fredensborg - 29. januar 2020 kl. 15:10
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bomberyddernes indtog på Langebjergskolen onsdag skyldes, at der er fundet 50-100 gram af stoffet Dinitrophenylhydrazin i et kemilokale. Det fortæller skoleleder Søren Bjørn Jakobsen.

arrow Læs også: Bomberyddere rykker ud til skole i Humlebæk

- Det er egentlig ikke et stort problem, og der har ikke været risiko for eleverne. Vi har været ved at rydde op i et værkstedslokale, og vi har normalt et firma til at hente de ting, vi ikke mere skal bruge. Holdbarheden for de 50-100 gram af det her stof er overskredet, og så vil firmaet ikke taget resten med. Sådan er deres regler.

- Det betyder, at der træder en helt ny procedure i gang, hvor vi skal involvere politiet og bomberyddere, der er kommet fra Amager. Det giver en masse mennesker og blå blink, og det synes eleverne jo også er spændende at se på, siger Søren Bjørn Jakobsen, der fortæller, at værkstedsbygningen ligger midt i skolens bygninger.

- Derfor gjorde vi det, at vi bad eleverne holde sig på afstand af bygningen. Der er slet ingen risiko, hvis man ikke flytter på stoffet, og nu er bomberydderne ved at gøre klar til at lave et hul og sprænge det på stedet, fortæller Søren Bjørn Jakobsen onsdag ved 14.45-tiden til Frederiksborg Amts Avis.

- Sagen har selvfølgelig gjort os opmærksom på, at vi skal gennemgå vores egne procedurer for at se, om vi kan gøre det anderledes, siger skolelederen med henvisning til holdbarheden på stoffet, der er overskredet.

Dinitrophenylhydrazin bruges til forsøg i såvel folkeskolen og gymnasiet, og det skal behandles med forsigtighed, da der er eksplosionsfare ved større mængder og hårde slag.