29. maj 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterår på Falkonergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterår på Falkonergården
Fredensborg - 16. oktober 2019 kl. 04:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver dag i efterårsferien kan man klokken 15 på Falkonergården på Davidsvænge se de imponerende rovfugle i et opvisningsshow.

Forevisningen indledes i en af Falkonergårdens stråtækte længer, hvor gæsterne kommer helt tæt på fuglene, så de mindste detaljer såsom næb og klør kan iagttages. Her vil man blive budt på en præsentation af to meget forskellige jagtfugle, Eleonorafalken og Kongemusvågen.

Udendørs, med Nordsjællands skønneste natur som baggrund, trænes falke, høg og ørn umiddelbart over gæsternes hoveder. Man kan også opleve en ny, spændende falk - nemlig aplomadofalken fra det sydlige Amerika. Den minder på nogle områder om Falkonergårdens eleonorafalke med et vingefang på 90 centimeter og en meget lang hale. Denne lille modige falkonerfugl bliver blandt andet brugt i Mexico´s vinmarker til at jage stære væk fra druerne. Fuglens navn henviser til dens blygrå farver. Forevisningen på Falkonergården fortsætter med en præsentation af samarbejdet mellem falkoner, falk og hest. Her er det den unge islandske hest Eyja og lannerfalken Gundhild, som er blevet meget fortrolige med hinanden.

På Falkonergården vil man se seks-syv forskellige rovfugle blive trænet - ud over de spændende falke, så vil de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger vise deres noget anderledes flyvning i forhold til de hurtige falke.

Der er billetsalg fra en halv time før programstart, og opvisningen begynder præcist.

Efter denne uge holder Falkonergården lukket frem til maj 2020.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?