25. juni 2019
Alle er enige om, at der er opstået mørke pletter, men hvorvidt det er mindre problem med støv eller en gentagelse af fortiden synder, er de uenighed om.
gallery icon

Se billedserie

Alle er enige om, at der er opstået mørke pletter, men hvorvidt det er mindre problem med støv eller en gentagelse af fortiden synder, er de uenighed om.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Djævelskab? Det sortner igen i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Djævelskab? Det sortner igen i kirken
Opdateret 04. maj 2015 kl. 07:35
Fredensborg - 30. april 2015 kl. 06:11
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et halvt år efter nymaling af Humlebæk Kirke er der igen mørke pletter på væggene, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Over de nye radiatorer ser man det mest tydeligt. I tre stråler over hver varmekilde er der mørke pletter på de nymalede vægge.

Nær et vindue er en nyopstået revne i væggen ud mod en kant, og i yderkanten langs den store bue op mod alteret er der også tydelige sorte aftegninger. Hvis man lader øjet vænne sig til lyset i rummet, kan man også godt se, hvordan væggene bliver mørkere omkring tre meter over kirkegulvet, påpeger Carsten Nielsen.

Han trak sig som formand sidste år, da et flertal i menigsrådet ikke ville bruge 1,5 millioner kroner på at fjerne plastikmalingen fra 1960'erne og kalke kirken. I stedet ville flertallet bruge omkring 500.000 kroner på at nymale kirken med en speciel kalkholdig maling. Spørgsmålet er nu, om det plastikmalingen er den rene djævelskab, der stadig giver sorte vægge - eller om problemet er et helt nyt.

- Det bunder i det samme problem - at kirken har en regnfrakke på. En overflade, som er fuldstændig lukket, vil binde partiklerne på en særlig måde, og det er afhængig af, hvordan og hvor varmen er i rummet. Efter min og andres bedste overbevisning ville det ikke ske, hvis kirken var kalket i stedet for at være malet med plastikmaling, siger Carsten Nielsen.

Menighedsrådsformanden oplyser, at eksterne rådgivere ikke er enige i den vurdering.

- Støv sætter sig som nogle striber over radiatorerne, og det er en helt anden type pletter end det sorte, klæbrige stads, der sad tidligere. Det havde en helt anden karakter, fortæller Birgitte Høeg Mouritzen, formand for Humlebæk Menighedsråd.

Ved at ændre på luftcirkulationen håber menighedsrådet at kunne undgå, at de mørke pletter opstår.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede