14. juli 2020
I dag har samfundet en forventning om, at begge forældre arbejder. Derfor tilbyder kommunen gode børnehaver, men spørgsmålet er nu, hvorfor der ser ud til at være en stor forskel mellem politikernes opfattelse af virkeligheden - og forældrenes? Foto: Allan Nørregaard
I dag har samfundet en forventning om, at begge forældre arbejder. Derfor tilbyder kommunen gode børnehaver, men spørgsmålet er nu, hvorfor der ser ud til at være en stor forskel mellem politikernes opfattelse af virkeligheden - og forældrenes? Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor dette tema: Børns vilkår, når forældre er på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor dette tema: Børns vilkår, når forældre er på arbejde
Fredensborg - 03. oktober 2019 kl. 05:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er der forskel på den virkelighed, som politikerne får beskrevet - og den virkelighed, som forældre oplever i daginstitutionerne, når de afleverer og henter deres børn?

arrow Læs også: Få indsigten: En vagtplan viser hænderne til dit barns hverdag

Hvis Fredensborg Kommune brugere flere penge end landsgennemsnittet på vuggestuer og børnehaver, hvordan kan det så være, at 29 forældre på tværs af tre bysamfund i et læserbrev har spurgt "Er Fredensborg Kommune for børn?"

Det undersøger Frederiksborg Amts Avis i en række artikler i de kommende dage og uger.

I de første artikler i temaet fortæller Birgitta Gomez Nielsen og Louise Vendelbo Mogensen om deres oplevelser i daginstitutioner i Humlebæk. De går til emnet med stor forsigtighed, fordi de ønsker ikke at kritisere de dygtige pædagoger og ledere, som de har mødt igennem årene.

Men de ønsker at gøre opmærksom på, at der må være et strukturelt problem et eller andet sted i driften af kommunens daginstitutioner, når så mange forældre er utrygge ved vuggestuer og børnehaver i og samtidig oplever perioder med stor personaleomsætning på institutionerne.

Navnene på institutionerne er med, fordi det er en del af løsningen at turde diskutere og tale om de udfordringer, der er ude i den konkrete hverdag - og ikke den hverdag, der er omregnet til gennemsnit og overordnede tilfredshedsmålinger.

Det er et kompliceret emne, hvor alle har den samme interesse. Forældre, politikere, pædagoger og ledere ønsker en tryg og god hverdag for børnene, når de er i daginstitution. I det lys inviterer avisen til konstruktiv debat, der for alvor begynder efter 2. dagen i dette tema.

Tak til to forældre for indledningsvis at dele deres historier og tanker om emnet. Kontakt avisen via fredensborg@sn.dk eller 49213100.

arrow Et barnehoveds dunk mod en rude og optræk til ny ond spiral
03. oktober 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 21:22
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?