5. august 2020
For næsten 10 år siden gik den 18-årige Kristian Hegaard til kommunalvalg med et forslag om gratis sport til børn i familier, der har en indkomst på under 300.000 kroner. På det tidspunkt trænede han U-13 holdet i Humlebæk Boldklub. Foto: Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

For næsten 10 år siden gik den 18-årige Kristian Hegaard til kommunalvalg med et forslag om gratis sport til børn i familier, der har en indkomst på under 300.000 kroner. På det tidspunkt trænede han U-13 holdet i Humlebæk Boldklub. Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarkshistorie: Kristian Hegaard er valgt - mød ham i ni billeder fra 10 år i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarkshistorie: Kristian Hegaard er valgt - mød ham i ni billeder fra 10 år i politik
Fredensborg - 06. juni 2019 kl. 16:33
Af Steffen Slot og Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er det helt sikkert. Kristian Hegaard bliver den første kørestolsbruger nogensinde, der vinder et mandat til Folketinget. Dermed skriver den 28-årige jurist fra Humlebæk Danmarkshistorie.

arrow Læs også: »Jeg vil kunne sige, at jeg gjorde alt for at kæmpe for retsstaten«

Den politiske karriere begyndte i 2005, hvor han egentlig var på vej til en netcafe for at spille computerspillet Counterstrike. I stedet tog han med til Fredensborg for at hjælpe De Radikale med at føre valgkamp, og på Store Torv mødte han Margrethe Vestager. Dengang var han 14 år. Seks år senere satte han sig i byrådet i Fredensborg Kommune og siden har han været en markant stemme på blandt andet det sociale område, men også i principielle juridiske sager. Kristian Hegaard lider af en medfødt knoglesygdom.

Se her billeder fra Kristian Hegaards politiske liv indtil nu. Han blev valgt med 1945 personlige stemmer og et solidt forspring til Christina Thorholm, der fik 1524 stemmer.

Først reaktion: Han kniber en tåre og varsler, at nu skal der drikkes gin tonics med dem, der har hjulpet ham. Kristian Hegaard forventer, at han fortsætter med sit byrådsarbejde ved siden af folketingsarbejdet.

Christiansborg er i øvrigt klar til at modtage ham. For to år siden vikarierede han for Martin Lidegaard, og det fik sat skub i tilgængeligheden for handicappede. I folketingssalen er der nu lavet ændringer, så Kristian Hegaard vil kunne tale direkte fra talerstolen.

arrow Drengen, der kunne spille fodbold fra en kørestol
07. juni 2019 kl. 05:43 Opdateret: kl. 18:01
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?