21. september 2021
Musiklaboratoriet er det første af dens slags i Humlebæk, men forhåbentlig starten på lignende projekter, hvor faglighed, leg, børn og voksne kombineres sammen til ekstravagante opsætninger, lyder det fra Børnehusene Humlebæk.
gallery icon

Se billedserie

Musiklaboratoriet er det første af dens slags i Humlebæk, men forhåbentlig starten på lignende projekter, hvor faglighed, leg, børn og voksne kombineres sammen til ekstravagante opsætninger, lyder det fra Børnehusene Humlebæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn går på opdagelse i lyde, de selv har skabt af genbrugsting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn går på opdagelse i lyde, de selv har skabt af genbrugsting
Fredensborg - 30. juni 2021 kl. 19:00
Af Steffen Slot

Find en gryde. Har de ens lyd? Kan tagrenderne bruges til at spille melodier på? Kan du? Og prøv at synge ned i en dåse og se, om dine venner kan finde den dåse, der »synger« lidt ude på græsset?

Børnehuset Frugthaven, som er en del af Børnehusene Humlebæk, har lavet et bæredygtigt musiklaboratorium. Det er skabt over to måneder i foråret og forsommeren, hvor pædagogerne og børnene har leget med lyd fra forskellige genbrugsmaterialer.

- Det har været en enormt oplysende proces, hvor både børn og voksne har udviklet sig, og det har fra start været projektets formål, fortæller Børnehuset Frugthaven.

Formålet med forløbet var at åbne for at følge børnenes initiativ og nysgerrighed og lade voksne og børn bygge viden op sammen. Indtil nu har der kun været positive oplevelser og med et nu åbent laboratorium håber Frugthaven på endnu flere positive oplevelser.

I selve laboratoriet er der lavet skilte med ideer til elementer, som kan undersøges, men det behøver ikke være udgangspunktet, hvis børnene selv finder måder at udforske musiklaboratoriet. Laboratoriet er lavet, så det har aktiviteter, der taler til børn i alderen 1-6 år, hvor aktiviteterne kan differentieres efter børnenes alder, erfaringsniveau og nysgerrighed.

Alle dagtilbud i børnehusene Humlebæk har ved åbningen fået et hæfte til inspirationsmateriale, som er lavet til at dagtilbuddene kan arbejde videre med emnet i egen praksis. Alle aktiviteter i hæftet er bygget op over brug af skrald og genbrugsmaterialer og er udformet, så både børn og voksne kan være med, fortæller Børnehuset Frugthaven.

Synes du, at kommunen er der for dig?