18. december 2017
Foto: Lars Sandager Ramlow
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blitzet på motorvej: Fik bøden syv måneder senere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blitzet på motorvej: Fik bøden syv måneder senere
Fredensborg - 23. september 2017 kl. 04:10
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nils Rasmus Hansen fik en fartbøde syv en halv måned efter, at han kørte for stærkt. Det får ham til at undre sig over formålet med fartbøderne.

- Hvis bøder skal forestille at være adfærdsregulerende - og ikke bare pengemaskiner - så er det sent at modtage et 'wake up call' over et halvt år efter, at færdselsloven er overtrådt, siger Nils Rasmus Hansen til Frederiksborg Amts Avis. Han understreger, at han selvfølgelig har betalt bøden, men i princippet ikke ved, om det var ham, der kørte bilen den pågældende dag.

- Når hændelsen ligger helt tilbage i januar, er det svært at huske, hvem der sad bag rattet, siger Nils Rasmus Hansen. Han har været inde og se på billedet, som fotovognen har taget, men han forklarer, at billedet er taget på så stor afstand og er i så ringe kvalitet, at det er svært at se, hvem der er føreren.

Atypisk sag
Pernille Brinch, centerchef ved Administrativt Center Øst, der håndterer fartbøder fra fotovogne, forklarer, at der normalt kun går omkring en måned, før fartbøden sendes ud.

- Det er helt atypisk, at der går så lang tid, før fartbøden sendes ud. Vi bestræber os på at få det første brev sendt ud så hurtigt som muligt, siger Pernille Brinch, der påpeger, at Nils Rasmus Hansens fartbøde kan være blevet forsinket af tekniske årsager.

Juridisk konsulent ved FDM Dennis Lange fortæller, at de ikke får mange henvendelser om den slags sager.

- Det er svært at gøre noget ved og ændre på. Juridisk set er der ikke noget i vejen for at modtage bøden så sent, fordi bøden først forældes efter to år, siger Dennis Lange.

Han er dog enig i, at den forebyggende funktion i fartbøder formindskes, når den først modtages flere måneder efter.

- Ulempen ved fotovogne er, at de ikke stopper den farlige handling med det samme. Og hvis der går syv en halv måned før bøden sendes ud, er man uvidende i en lang periode om sin fejl, siger Dennis Lange.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk