7. august 2020
En sommermorgen i 2018 vil man kunne rejse sig fra sin seng, gå hen til vinduet og slå gardinerne fra - og opleve denne udsigt fra et af værelserne i Rejsestalden. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

En sommermorgen i 2018 vil man kunne rejse sig fra sin seng, gå hen til vinduet og slå gardinerne fra - og opleve denne udsigt fra et af værelserne i Rejsestalden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Stilethæle, røverhistorier og millioner i 300 år gammel rejsestald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Stilethæle, røverhistorier og millioner i 300 år gammel rejsestald
Fredensborg - 30. december 2017 kl. 07:08
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inde bag presenningerne er håndværkerne ved at gøre klar til at lægge 700 kvadratmeter tag på Rejsestalden over for Fredensborg Store Kro.

arrow Læs også: Efter årtiers krise: Historisk kro har knækket koden

Lægterne er lagt, og enkelte tagtegl er placeret som en prøve oppe ved den ene skorsten. Tagryggen på Rejsestalden er i sig selv stejl og imponerende, og Niels Fennet sammenligner den da også med en kirke.

- Vi fandt ikke et gram isolering, da vi fjernede det gamle tag. Jo, gamle aviser. Det var proppet med krøllede gamle aviser, og jeg læste lidt i en Illustreret Familiejournal fra 1875. Sikke nogle røverhistorier - det kunne de også dengang, fortæller han, imens han viser rundt på stilladset, der siden oktober har været rejst om J. C. Kriegers gamle rejsestald.

Bygningen blev opført i de samme år, hvor slottet blev bygget - omkring 1722-23, og under ledelse af den samme arkitekt.

I øjeblikket er stedet en stor byggeplads, og når man går rundt i værelserne, må man selv forestille sig indretningen, men et kig ud af vinduerne afslører de idylliske omgivelser. Fem af værelserne får udsigt direkte mod slottet.

Niels Fennet købte i 2013 Fredensborg Store Kro af boet efter Stig Husted Andersen. I årene efter blev Fredensborg Store Kro sat i stand, men istandsættelsen af den fredede rejsestald blev forsinket på grund af drøftelser med Slots- og Kulturstyrelsen.

Se her billederne fra arbejdet med at restaurere bygningen.

arrow Billedserie: Kroen, der knækker velhavere på stribe
13. december 2016 kl. 14:08 Opdateret: kl. 09:25
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?