22. september 2019
4. maj - befrielsen - markeres i år af Kulturudvalget på Krogerup Højskole. Det er 75  året for nazisternes opløsning af politiet. Foto: Fredensborg Arkiverne
gallery icon

Se billedserie

4. maj - befrielsen - markeres i år af Kulturudvalget på Krogerup Højskole. Det er 75 året for nazisternes opløsning af politiet. Foto: Fredensborg Arkiverne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Befrielsen mindes på kystpolitiets herresæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Befrielsen mindes på kystpolitiets herresæde
Fredensborg - 23. marts 2019 kl. 06:54
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis mursten kunne tale! For andet år i træk vil Fredensborg Kommune markere Danmarks Befrielse i rammer, der emmer af den historie, som deltagerne samles for at mindes.

Lørdag den 4. maj planlægger Kulturudvalget i samarbejde med Krogerup Højskole en dag, hvor børn og voksne kan kigge forbi højskolen og komme på en formidlings- og aktivitetsrute i parken og i Krogerup-skovene. Det bliver i de historiske rammer, hvor det danske kystpoliti havde hovedkvarter i 1944, hvor den tyske besættelsesmagt opløste det danske politi og sendte de tilfangetagne betjente i tyske koncentrationslejre.

Sidste år deltog cirka 120 børn og voksne i et arrangement ved ringovnen i Nivå, hvor temaet var jødernes flugt i 1943. Ringovnene og tørreladerne blev brugt til at skjule jøder i de afgørende dage i oktober 1943, hvor mange jøder flygtede til Sverige.

Lørdag den 4. maj i år er fokus på Krogerup Højskole, som var politiskole for dansk politi i årene fra 1938 til 1944. Efter den periode havde Gestapo et hovedkvarter på Krogerup, og det var først efter krigen, at demokratiforkæmperen Hal Koch skabte en højskole på den gamle herregård. Kulturudvalget har på det seneste møde godkendt planerne for en dag, der begynder klokken 11.00 med velkomst ved udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen (K) og en kort introduktion ved højskoleforstander Rasmus Meyer. Fra klokken 11.15 er der oplevelsesrute i skoven og parken, og klokken 12.00 spiller Sjællands Politiorkester, imens der serveres kaffe og kage. Klokken 12.30 viser Nordsjællands Politi en kort opvisning med patruljehunde, inden dagen afsluttes ved 13-tiden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede