14. december 2017
Det eneste, som vi med sikkerhed ved er, at den tiltalte blev fundet i den forulykkede bil ved Lynge, mener forsvarer Poul Ege Poulsen. Anklager Margit Wegge fremhæver DNA-spor fra fire ofre på den lægtehammer, der blev fundet under bilen. Nævningetinget afsiger kendelse i skyldsspørgsmålet tirsdag den 10. oktober. Foto: Allan Andersen
Det eneste, som vi med sikkerhed ved er, at den tiltalte blev fundet i den forulykkede bil ved Lynge, mener forsvarer Poul Ege Poulsen. Anklager Margit Wegge fremhæver DNA-spor fra fire ofre på den lægtehammer, der blev fundet under bilen. Nævningetinget afsiger kendelse i skyldsspørgsmålet tirsdag den 10. oktober. Foto: Allan Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager: Han slog for at dræbe og flygtede for at slippe for straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager: Han slog for at dræbe og flygtede for at slippe for straf
Fredensborg - 04. oktober 2017 kl. 08:21
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan man lemlæste tre mennesker med en lægtehammer, dræbe én og kun blive dømt for vold af særlig brutal karakter? Nej, mener anklagemyndigheden i lægtehammer-sagen.

arrow Læs også: Lægtehammerdrab ankes: Lærling skal have livstid eller forvaring

Det var et budskab i anklager Margit Wegges procedure i sagen mod den 28-årige håndværkerlærling, der angiveligt gik amok med en lægtehammer i tre lejligheder i Fredensborg og derefter slog to sagesløse bilister flere gange i hovedet under sin flugt. Det skete den 30. juni 2016.

Hovedet på folk er det mest sårbare sted, man kan slå, hvis man har en lægtehammer i hånden. Når man slår sin ene kollega fem-seks gange i hovedet, så han dør, og hvis man slår sin anden kollega så mange gange med en lægtehammer, at øjet falder ud, er det manddrab og forsøg på manddrab, argumenterede Margit Wegge.

For Margit Wegge er der ingen rimelig tvivl om, at håndværkerlærlingen står bag voldshandlingerne. Selv hævder den 28-årige, at han intet husker.

- Vi har hørt, at han om morgenen blev kørt på arbejde af sin farmor. Hun havde givet ham en rygsæk med madpakke, saftevand og en termokande. Han er med på Christoffer Boecksvej i løbet af dagen, men mangler, da de tre er blevet overfaldet. Rygsækken blev senere fundet i den ene flugtbil sagde Margit Wegge og fastslog, at der var fundet DNA fra de tre håndværkere og den ene bilist på den lægtehammer, der blev fundet under lærlingens stjålne bil, da han kørte galt.

Centralt for forsvarer Poul Ege Poulsen er tidsforløbet mellem voldshandlingerne i Fredensborg. Under retsmøderne er det kommet frem, at der kun er 11 minutter fra voldshandlingerne i lejligheden i Fredensborg til voldshandlingen på Mågevej, hvor håndværkerlærlingen er tiltalt for at slå en mand omkuld og tage hans bil.

- På de 11 minutter skal han have slået tre personer ned, sat sig ind i en bil, som han troede var en taxa, to gange endda, og være gået ud til Mågevej halvanden kilometer derfra. Alene at gå den strækning tager 12-13 minutter, og anklagemyndigheden har ikke bevist, at han skød genvej, sagde Poul Ege Poulsen og mindede om, at der ikke er fundet blod fra ofrene på den tiltaltes tøj.

Den tiltalte går efter frifindelse eller at blive dømt efter en mildere paragraf end manddrab og forsøg på manddrab.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 4. oktober.

arrow Statsadvokat ville have tømrerlærling idømt livstid
13. oktober 2017 kl. 04:22 Opdateret: kl. 22:09
arrow 28-årig lærling idømt 16 års fængsel
12. oktober 2017 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:12
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk