24. januar 2019
Her ses huset, som ejerne vil bygge ud mod Skipper Allé, selvom byggefeltet i lokalplanen ligger i midten af den skitse, op mod den gamle Villa Gallina. Sagen var en af tre sager om byggeri i kulturmiljøer.
gallery icon

Se billedserie

Her ses huset, som ejerne vil bygge ud mod Skipper Allé, selvom byggefeltet i lokalplanen ligger i midten af den skitse, op mod den gamle Villa Gallina. Sagen var en af tre sager om byggeri i kulturmiljøer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afgørelse i strid om hus nær slottet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afgørelse i strid om hus nær slottet
Fredensborg - 12. januar 2018 kl. 07:25
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejerne af grund ved Skipper Allé har fået endegyldigt nej til byggeri langs alléen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Man skal have en fornemmelse af et dalstrøg bag ishuset ved Fredensborg Slot, ned mod Skipper Allé. Derfor sagde et flertal i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget nej til at flytte et byggefelt i en lokalplan, så ejerne kan placere et nyt hus langs Skipper Allé.

- Vi holder fast i lokalplanen, fordi vi ikke vil ødelægge fornemmelsen af et kig ned over dalstrøget ved Skipper Allé, siger udvalgsformand Lars Simonsen (R).

Dermed kan medarbejderne i Slots- og Kulturstyrelsen ånde lettede op, da de i et høringssvar udtrykte skarp modstand mod planerne. Grunden ligger mellem Villa Gallina, Slotsgade 2, og Skipper Allé, og de mange kvadratmeter har i mange år været en stor have til Villa Gallina, men med en gammel ret til udstykning.

Byrådsmedlemmet Carsten Nielsen (S) minder om, at hvis politikerne vil bevare fornemmelsen af et dalstrøg, burde de have opkøbt arealet for mange år siden. Det er ikke sket, og derfor har Socialdemokraterne været lydhøre over for mulighederne for at bebygge grunden - også langs Skipper Allé.

Partiet stemte for placeringen langs alléen, men det var der ikke flertal for.

- Jeg mener, at hvis ejerne havde fået lov til at bygge, som de viste i tegningerne, ville vi have fået en flot helhed ved Skipper Allé. Men det betyder jo ikke så meget nu, da vi ikke fik flertal for synspunktet, siger Carsten Nielsen om sagen, der sluttede med et nej i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk